Korona i Innlandet

Illustrasjon av koronavirus

Statsforvalteren i Innlandet følger koronasituasjonen tett. Her finner du lenker til overordnede myndigheter og saker vi selv legger ut om temaet.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Normal hverdag med økt beredskap.

Flytskjema - dette gjør du når du blir syk.
Flytskjema - dette gjør du når du blir syk. Foto: FHI.

Klikk her for å se flytskjemaet i større utgave. 

Du kan abonnere på koronanyheter fra Statsforvalteren i Innlandet! Gå til denne siden, kryss av for "korona" og oppgi din e-postadresse, så får du e-postvarsel om alle koronasaker som vi legger ut.

 


Publisert 15.04.2020

Ta hensyn til hverandre og naturen med friluftslivets koronavettregler

Miljødirektoratet og de store friluftsorganisasjonene har gått sammen om koronavettregler for friluftslivet. Reglene skal hjelpe folk til å komme seg ut i naturen på en trygg måte.


Publisert 15.04.2020

Snart åpner barnehager og skoler igjen

I Innlandet er det inntil 17000 barnehagebarn i alderen 0-6 år og inntil 16000 elever i 1. til 4. trinn som skal i gang igjen.


Publisert 08.04.2020

Anbefaler fortsatt ikke fritidsreiser

Hytteforbudet oppheves fra den 20. april. Men det er fortsatt en nasjonal anbefaling om å unngå fritidsreiser.


Publisert 08.04.2020

Dugnaden fortsetter - vil bistå kommunene med trygg oppstart av skoler og barnehager

- Barn, foreldre og ansatte skal være trygge når barnehagene og skolene åpner igjen i Innlandet. Vi kommer til å følge opp kommunene tett i planleggingen fram mot åpning, sa fylkesmann i Innlandet, Knut Storberget på en pressebrief onsdag.


Publisert 08.04.2020

I Kongsvinger syr frivillige nærmere 400 smittefrakker

Den yngste er 9 år – den eldste nesten 90. Med frivillige syere som nå leverer nesten 400 smittefrakker, holder Kongsvinger kommune et stort helsetilbud i gang og de ansatte trygge - og produktene er både kortreiste og miljøvennlige.


Publisert 08.04.2020

Intermediære sengeplasser i alle regioner

Kommunene i Innlandet har de to siste ukene jobbet hardt med å få på plass nok intermediære sengeplasser til at vi kan håndtere koronaepidemien. Svært mye godt arbeid er gjort. Kommunene fortsetter dette ressurskrevende arbeidet gjennom påsken.


Publisert 08.04.2020

Beredskap i påsken hos Fylkesmannen

Fylkesmannen i Innlandet har beredskap gjennom påsken og vil sørge for at tilgjengelig smittevernutstyr blir distribuert rundt i fylket.


Publisert 07.04.2020

Vil åpne samfunnet gradvis og kontrollert

-Vi har nå sammen fått kontroll på viruset, derfor kan vi åpne opp samfunnet litt etter litt. Vi skal gjøre det sammen, kontrollert og over tid, sa statsminister Erna Solberg da regjeringen tirsdag 7. april presenterte endrede korona-tiltak.


Publisert 06.04.2020

Trygghet for grøntprodusentene

Regjeringen har vedtatt å utvide den eksisterende avlingsskadeordningen for jordbruket slik at den også omfatter avlingssvikt som følge av mangel på arbeidskraft.


Publisert 04.04.2020

Smittevernutstyr fordeles fortløpende – også i påsken

Fylkesmannen vil også i påsken bidra til at tilgjengelig smittevernutstyr fordeles mellom kommunene. Det jobbes fortløpende for å få forsyningen ut til kommunene mest mulig forutsigbart og stabilt.


Publisert 03.04.2020

Gode råd om bruk av smittevernutstyr

Personlig smittevernutstyr er blitt en global mangelvare. Nå har helsearbeiderne fått en veileder om hvordan de kan jobbe trygt og samtidig holde forbruket av smittevernutstyr på et forsvarlig nivå.


Publisert 03.04.2020

Ikke normal påskeberedskap i fjellet

I år prioriterer Røde Kors og Norsk Folkehjelp at mannskapene har vakt hjemme fordi de også trengs til kommunale beredskapsoppdrag under koronakrisen. Bare noen få steder i fjellet er det bemannet.


Publisert 03.04.2020

Kjøp lokalt under påskehandelen!

Lokalmatprodusentene opplever en tydelig nedgang i omsetning gjennom de tradisjonelle salgskanalene, men interessen for REKO-ringene i Innlandet er økende.


Publisert 03.04.2020

En mulighet for hjelp når viktige forutsetninger endres og du trenger litt hjelp

Mange blir i disse dager permittert og opplever store endringer i inntekt. Flere kan oppleve å ha behov for hjelp fra det offentlige.


Publisert 03.04.2020

Opprettholdelse av samfunnsfunksjoner innen avløp og avfallshåndtering

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap har definert samfunnskritiske og viktige funksjoner i tilknytning til håndteringen av koronaviruset. I denne listen inngår håndtering av avløpsvann, samt renovasjon og håndtering av farlig avfall. 


Publisert 02.04.2020

Ledige jobber og folk – nå kobles det sammen

Arbeidssøkere og permitterte oppfordres nå til å melde seg for NAV. Helsearbeidere er sterkt etterspurt, men NAV formidler også folk til landbruket hvor det er store arbeidskraftbehov.


Publisert 02.04.2020

-Digital grunnmur viktig nå

-Den digitale grunnmuren vi har i samfunnet er viktig nå, sier distrikt- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland. Hun deltok på Fylkesmannens pressekonferanse i dag (2. april), og ga der også honnør til Innlandet.


Publisert 01.04.2020

Vel 300 millioner til kommunene i Innlandet

Korona-pandemien gir økonomiske kostnader for kommunene. Krisepakke 3, som er vedtatt i Stortinget, og andre midler gir over 300 millioner til Innlandet. Det viser beregninger Fylkesmannen har gjort.


Publisert 01.04.2020

Permittert og jobb i landbruket?

Det blir nå mer gunstig å kombinere dagpenger og sesongarbeid i landbruket.


Publisert 01.04.2020

Over 40.000 elever i Innlandet har ny skolehverdag

Utdanningsdirektør i Innlandet, Aasa Gjestvang, er imponert over hvor raskt skole-Innlandet har snudd seg rundt og hvor langt de strekker seg for at elevene skal få et godt opplæringstilbud i tråd med læreplanene.