Kjøp lokalt under påskehandelen!

Lokalmatprodusentene opplever en tydelig nedgang i omsetning gjennom de tradisjonelle salgskanalene, men interessen for REKO-ringene i Innlandet er økende.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 03.04.2020

Fylkesmannen i Innlandet jobber med å skaffe seg oversikt over situasjonen lokalmatprodusentene og tilbydere av landbruksbasert turisme befinner seg i under koronapandemien. Vi er i dialog med Innlandet fylkeskommune om oppfølging av disse aktørene som er tydelig berørt av krisen. 

Norges Bondelag gjennomfører en spørreundersøkelse mellom lokalmatprodusenter, reiselivsbedrifter, Inn på tunet tilbydere og andre som driver annen næringsutvikling tilknyttet gårdsdrifta. Målet er å sikre et godt grunnlag i argumentasjonen for å innføre avdempende tiltak.

To gladsaker 

REKO-ringene i Innlandet er i full sving etter klarsignal fra helsemyndighetene og opplever økt interesse og betydelig vekst. Eksempelvis har REKO-ring Valdres de siste dagene fått over 300 nye medlemmer i sin Facebook-gruppe, og REKO-ringen Lillehammer tilbyr en påskespesial utlevering som ligger an til å gi god omsetning for mange leverandører.  

Bakken Øvre gårdsmat tapte store beløp og salgskanaler "over natten". I løpet av en helg snudde de helt om og etablerte www.stuttrestmat.no. De leverer nå mat på døra til forbrukermarkedet fra nærmere 30 lokale produsenter. De tilbyr lokale produkter og ferdiglaget mat rett hjem. De har nå tatt permitterte ansatte tilbake til arbeid.  

Vi ser at flere aktører har snudd tvert om og gjør det samme, blant annet Bondens Utlevering som er et samarbeid mellom Hanen, Norsk Gardsost og Bondens Marked. Første utlevering er prøvd ut i Asker.    

Påsken står for døren og vår oppfordring er: Kjøp lokalt under påskehandelen. 

 

Du kan abonnere på koronanyheter fra Fylkesmannen i Innlandet! Gå til https://www.fylkesmannen.no/innlandet/abonnement/, kryss av for "korona" og oppgi din e-postadresse, så får du e-postvarsel om alle koronasaker som vi legger ut.

Kontaktpersoner