-Digital grunnmur viktig nå

-Den digitale grunnmuren vi har i samfunnet er viktig nå, sier distrikt- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland. Hun deltok på Fylkesmannens pressekonferanse i dag (2. april), og ga der også honnør til Innlandet.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 02.04.2020

Digitaliseringsministeren opplever nå et samfunn der digitale muligheter og digital kompetanse verdsettes som aldri før. -Norge er ett av landene med best digital grunnmur. Her har både unger og bestemor smarttelefon. Det er en styrke. Å få nye tekniske digitale løsninger på plass, jobbes det på spreng med, sa hun og nevnte spesielt en app som er på beddingen. Den vil hjelpe i sporingsarbeidet, skal være frivillig å laste ned og personvernhensyn skal være ivaretatt.

Både statsråden og fylkesmann Knut Storberget informerte om status for tiltak og beredskap og påpekte at faren i forbindelse med koronaviruset på ingen måte er over:

Private kan bremse, myndighetene gasse på

-Vi må trykke på gassen og bremsen samtidig! Folk flest må bremse på livet sitt, vise tålmodighet og kose deg med påsken der de er! De ansvarlige i kommunene våre må gasse på; fortsett å stå på. Det er nå vi har tidsvinduet vi trenger for å bygge opp kapasiteter vi kan trenge når pandemien når sin topp, sa Storberget.

Han sa også: -For 6 måneder og 13 dager siden sendte jeg brev til alle de 1 082 ny- og gjenvalgte kommunepolitikerne i Innlandet. Der skrev jeg: «Et av de tyngste ansvarene du har – og der det kan bli store konsekvenser om noe skjer – er innenfor samfunnssikkerhet og beredskap. Vi bor alle i en kommune, og konsekvensen av nesten alle uønskede hendelser vil måtte håndteres av kommunen.»

Dette gjelder nå mer enn noen gang.

Lav terskel og tett kontakt

– Vi at vi må stå i den situasjonen vi har nå i noen uker til, sa Helleland og uttrykte at hun var imponert over måten Innlandet jobber sammen på; fylkesmann, fylkeskommune og kommunene. Det er har i denne situasjonen også vært lav terskel og tett kontakt mellom regjeringen og fylkesmann, sa hun. -Vi er opptatt av å ha en best mulig dialog - slik at øverste myndighet vet hva som rører seg rundt i landet. Nå må vi stå sammen uansett partifarge slik at vi gjør best mulig jobb.

Hun la også til at det var godt å høre hvordan Fylkesmannen i Innlandet har jobbet med kapasitetsbygging av senger.

– Det er viktig å holde samfunnshjulene i gang og at folk har en jobb å gå tilbake til når dette er over. Det er viktig at folk raskt kan stable bedriften sin på beina, og det er en prioritert oppgave for regjeringa, sa Linda Hofstad Helleland.

Her er video av hele pressekonferansen:

 

 

Du kan abonnere på koronanyheter fra Fylkesmannen i Innlandet! Gå til https://www.fylkesmannen.no/innlandet/abonnement/, kryss av for "korona" og oppgi din e-postadresse, så får du e-postvarsel om alle koronasaker som vi legger ut.

Kontaktpersoner