Snart åpner barnehager og skoler igjen

Barn med PC (illustrasjonsfoto).
Barn med PC (illustrasjonsfoto). Foto: Pixabay.

I Innlandet er det inntil 17000 barnehagebarn i alderen 0-6 år og inntil 16000 elever i 1. til 4. trinn som skal i gang igjen.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 15.04.2020

Som kjent har Regjeringen besluttet å gjenåpne barnehager fra 20. april og senest 27. april, og 1.- 4. trinn i skolen og SFO fra 27. april. Gjenåpningen skal skje gradvis og kontrollert, med nødvendige smitteverntiltak på plass.

Berørte i Innlandet

Sannsynligvis vil det komme noen unntak når Regjeringen legger fram veilederne for skole og barnehage i dag eller i morgen. Men så mange barn i Innlandet vil bli berørt:

BARNEHAGE: I barnehagene er det totalt for Innlandet nesten 17000 barn i alderen 0-6 år. (Kilde: BASIL, barnehagenes rapportportal).

GRUNNSKOLE: Det er ca. 16000 elever i 1. til 4. trinn i Innlandet. (Kilde: Skoleporten).

VIDEREGÅENDE YRKESFAG: I Innlandet er det 259 elever som følger yrkesfaglig løp i skole på VG3 (de fleste i kullet er lærlinger og er ikke med i disse tallene) og drøyt 2400 yrkesfagelever på VG2. (Kilde: Skoleporten).

SKOLEFRITIDSORDNING: Nesten 9000 barn i Innlandet har kommunal eller privat skolefritidsordning ved nyttårsskiftet 2019/2020. (Kilde: SSB).

Rapporten fra ekspertgruppa

Mens vi venter på start-veilederne, kan du lese ekspertgrupperapporten som ligger til grunn for vedtaket om gjenåpning.

 

Du kan abonnere på koronanyheter fra Fylkesmannen i Innlandet! Gå til https://www.fylkesmannen.no/innlandet/abonnement/, kryss av for "korona" og oppgi din e-postadresse, så får du e-postvarsel om alle koronasaker som vi legger ut.

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.