Korona i Innlandet

Illustrasjon av koronavirus

Statsforvalteren i Innlandet følger koronasituasjonen tett. Her finner du lenker til overordnede myndigheter og saker vi selv legger ut om temaet.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Normal hverdag med økt beredskap.

Flytskjema - dette gjør du når du blir syk.
Flytskjema - dette gjør du når du blir syk. Foto: FHI.

Klikk her for å se flytskjemaet i større utgave. 

Du kan abonnere på koronanyheter fra Statsforvalteren i Innlandet! Gå til denne siden, kryss av for "korona" og oppgi din e-postadresse, så får du e-postvarsel om alle koronasaker som vi legger ut.

 


Publisert 06.11.2020

-Vi er i en svært alvorlig situasjon

Under en pressebrief torsdag ettermiddag understreket fylkesmann Knut Storberget alvoret i smittesituasjonen vi nå befinner oss i. Begrens sosial kontakt og hold deg hjemme er oppfordringen fra fylkesmannen.


Publisert 06.11.2020

Innlandskommunene går sammen om felleskjøp av smittevernutstyr

Anbudskonkurransen som Abakus AS har gjennomført på vegne av samtlige kommuner i Innlandet er nå ferdig. Vinnerne av konkurransen er DahleMedical AS, Maske AS og OneMed AS og prioriteres i denne rekkefølgen i avtalen med kommunene. På denne måten er kommunene sikret smittevernutstyr når den nasjonale leveransen tar slutt ved nyttår.


Publisert 05.11.2020

-Hold dere hjemme

Dette er budskapet fra statsminister Erna Solberg når vi nå er inne i vår andre smittebølge av Covid-19. Viruset sprer seg raskt og alle fylker har nå smitteutbrudd. Regjeringen innfører derfor nye nasjonale smitteverntiltak.


Publisert 04.11.2020

Fylkesmannen hever beredskapen til oransje nivå

Smittesituasjonen i Innlandet er nå så alvorlig at vi hever beredskapsnivået, sier fylkesmann Knut Storberget.


Publisert 02.11.2020

Fylkesmannen følger nøye med på utbruddet i Åsnes og Våler og andre utbrudd i Innlandet

- Det er nå avgjørende at vi alle respekterer reglene om å ha maks fem på besøk og så få nærkontakter som mulig, sier fylkesmann Knut Storberget. Han påpeker at én uheldig sammenkomst kan være nok til at viruset sprer seg i en smittefri kommune.


Publisert 30.10.2020

Færre nærkontakter hindrer smitte

Under torsdagens kommunemøte var de nye nasjonale innstrammingene i smittevernreglene hovedtema. Husk at færre nærkontakter gjør at smitten raskere kan spores og smittespredning hindres. Hold derfor nede antall mennesker du møter privat.


Publisert 19.10.2020

Vaksine mot Covid-19 blir gratis

Når det kommer en vaksine mot covid-19, vil den bli gratis for befolkningen. Staten vil også dekke kommunenes og sykehusenes kostnader knyttet til vaksinasjon.


Publisert 16.10.2020

Reviderte anbefalinger for besøk i helse- og omsorgsinstitusjoner

Helsedirektoratet har revidert anbefalingene for besøk i helse- og omsorgsinstitusjoner. Direktoratet presiserer at kommuner ikke kan nekte besøk til dem som bor i omsorgsbolig og ber kommunene legge til rette for besøk.


Publisert 05.10.2020

Nye anbefalinger til kommunene skal sikre barn riktig helsehjelp

Barn og unge med covid-19 får ofte symptomer som ligner på andre virusinfeksjoner. For å sikre at de får riktig hjelp og til rett tid, er det utarbeidet egne anbefalinger til hvordan helse- og omsorgstjenesten i kommunene bør ivareta barn og unge under pandemien.


Publisert 04.10.2020

Høie: Kan åpne opp fordi kommunene tar kontroll

Helseminister Bent Høie hadde både ros og klare råd på møtet med Innlandskommunene. Han påpekte at vi klarer å slå ned lokale utbrudd, men at alle må være forberedt til innsats dersom strategien fortsatt skal virke.


Publisert 02.10.2020

Innkjøp av smittevernutstyr - tilbake til vanlige ansvarsforhold

Under pandemien er det etablert en nasjonal innkjøpsordning og fordeling av smittevernutstyr. Samtidig har det vært en forutsetning at kommunene selv skal skaffe slikt utstyr, og nå opphører den nasjonale innkjøpsordningen ved nyttår.


Publisert 18.09.2020

¼ av kommunene i Innlandet rekrutterer andre enn helsepersonell til smittesporingsteam

¼ av kommunene i Innlandet har tatt oppfordringen fra Helsedirektoratet om å bruke annet personell enn helsepersonell som medhjelpere på smittesporing.


Publisert 14.09.2020

Nå haster det!

Nå haster det med å identifisere ulike risikogrupper og planlegge høstens massevaksinasjon mot influensa. Den vanlige influensavaksinen blir sendt ut til kommunene på Østlandet i uke 41.


Publisert 04.09.2020

Kommunene fikk honnør for rask reaksjon

Den siste uka har Hamar kommune sammen med nabokommunene på Hedmarken håndtert et lokalt utbrudd som nå omfatter 22 smittede. Fylkesmannen i Innlandet gir dem honnør for at de reagerte raskt og handlet resolutt da smitten ble oppdaget.


Publisert 26.08.2020

Eidskog kommune åpnet testsenter på svenskegrensen

Kommer du fra Sverige og skal inn i Norge, kan du nå koronateste deg gratis på Magnormoen. Eidskog kommune har etablert testsenteret i rekordfart, etter oppdrag fra Helsedirektoratet. Fylkesmannen besøkte senteret rett etter åpningen.


Publisert 26.08.2020

Koronaen svekker grensesamholdet: - Nå må vi snakke med hverandre, ikke om hverandre

Fylkesmannen i Innlandet og Landshøvdingen i Värmland og i Dalarne går sammen for å bevare det gode naboskapet. Nå kommer de med fem egne grenseråd for økt samhold - og en påminnelse om viktige smittevernråd som er like i Norge og Sverige.


Publisert 26.08.2020

Kommunene får hjelp til innkjøp av smittevernutstyr i et vanskelig marked

Å skaffe nok og trygt smittevernutstyr har vært svært vanskelig gjennom koronatiden. Mange bekymrede kommuner har bedt Fylkesmannen i Innlandet om å bidra til en løsning. Forslaget nå er å la et kommunalt eid selskap, Abakus AS, sørge for felles innkjøp.

 

 


Publisert 24.08.2020

Kjøper verktøy til smittesporing

De aller fleste kommunene i Innlandet har eller er i ferd med å skaffe seg digitale verktøy for smittesporing. Å spore smitte og bekjempe utbrudd raskt er det viktigste i landets koronastrategi, og kommunene er i front i denne innsatsen.


Publisert 24.08.2020

Gode deltager-lister er avgjørende for å stoppe smitte

Kommuneoverlege Morten Bergkåsa har ett viktig budskap etter utbruddet på Lillehammer: Å ha gode lister over hvem som har vært på ulike steder og arrangementer er avgjørende for å beholde kontrollen når smitte oppstår.


Publisert 14.08.2020

Slik skal skolene og barnehagene holdes åpne

Fylkesmannen i Innlandet hadde torsdag møte med alle kommunene i Innlandet, samt fylkeskommunen, for å samordne innsatsen rundt skoler og barnehager. Regjeringens mål er at barnehager, skoler og høyere utdanning skal holdes åpne.