Korona i Innlandet

Statsforvalteren i Innlandet følger koronasituasjonen tett. Her finner du lenker til overordnede myndigheter og saker vi selv legger ut om temaet.

Normal hverdag med økt beredskap.

Flytskjema - dette gjør du når du blir syk.
Flytskjema - dette gjør du når du blir syk. Foto: FHI.

Klikk her for å se flytskjemaet i større utgave. 

Du kan abonnere på koronanyheter fra Statsforvalteren i Innlandet! Gå til denne siden, kryss av for "korona" og oppgi din e-postadresse, så får du e-postvarsel om alle koronasaker som vi legger ut.

 

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.

Publisert 19.04.2021

Nå må også barn under 12 år teste seg ved innreise til Norge

Regjeringen har besluttet at også barn under 12 år skal testes ved grensen. Endringen innføres fordi de nye virusvariantene er mer smittsomme, også når den smittede er barn.


Publisert 16.04.2021

Nasjonale smittevernstiltak

I dag, 16. april starter første trinn i Regjeringens gjenåpningsplan. Her er oversikt over nasjonale tiltak, som gjelder for hele landet. 


Publisert 29.03.2021

Svar på spørsmål om sammenkomster

Statsforvalteren i Innlandet svarer på spørsmål om private sammenkomster vs. sammenkomster på offentlig sted.


Publisert 24.03.2021

Regjeringen innfører strengere nasjonale tiltak

For å hindre at smitten skal spre seg til områder i landet med lite smitte, innfører regjeringen etter råd fra Helsedirektoratet og FHI strengere nasjonale tiltak. Tiltakene trer i kraft fra midnatt, natt til torsdag 25. mars og gjelder inntil videre. Det skal gjøres en ny vurdering innen 12. april.


Publisert 22.03.2021

Kommunale forskrifter i koronatiden

Smittetallene i landet har den siste tiden økt. En stor del av økningen skyldes de muterte virusene og dette gjør situasjonen enda mer usikker. Kommunene kan selv vurdere behovet for lokale forskrifter.


Publisert 18.03.2021

Strengt smittevern der du bor? Ta med reglene på påskeferie!

Besøkende fra smittetunge områder må etterleve de strenge reglene fra hjemme også på påsketur. Dette er et hovedpunkt i anbefalingene fra FHI. Innlandet har noen av landets største hyttekommuner og ruster seg til innrykk.


Publisert 15.03.2021

Karantenehotell for alle som har vært på unødvendig fritidsreise

Alle som reiser til utlandet i påsken på det som defineres som en unødvendig fritidsreiser, må gjennomføre karantenen på karantenehotell når de kommer tilbake til Norge.


Publisert 08.03.2021

Dette er de nasjonale anbefalingene om besøk i sykehjem

De aller fleste av landets sykehjemsbeboere er nå vaksinerte mot covid-19, og vil ha redusert risiko for å utvikle sykdom. Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet har derfor endret flere av rådene for besøk i sykehjem.


Publisert 05.03.2021

Britisk virusvariant dominerer på Østlandet

Denne uka har mange kommuner i Innlandet fått beskjed om at Covid-19 smittede innbyggere er smittet med den nye og mer smittsomme britiske virusvarianten. Smittesporingsteamene har i de fleste tilfellene kunnet spore smitten til kontakter med kommuner i Oslo og Viken. Britisk virusvariant er nå dominerende på Østlandet ifølge Folkehelseinstituttet.


Publisert 01.03.2021

Utfordringer med sesongarbeidskraft i landbruket også i 2021

Det finst mye informasjon på nett om sesongarbeidskraft både hos regjeringa, næringsorganisasjonar og andre. Det skjer stadig endringar i regelverket. I denne artikkelen har vi samla ein del relevant informasjon som ligg på nett.


Publisert 26.02.2021

Statsforvalter og landshøvdinger med felles brev om grensen

I en felles henvendelse til regjeringene i Norge og Sverige formidles det lokale inntrykket av situasjonen, og på hvilke måter statsforvalteren og kollegaene i Värmland og Dalarna kan bidra med løsninger videre.


Publisert 26.02.2021

Regjeringen med løsning for dagpendlere fra Sverige

Dagpendlere fra Sverige og Finland har vært i en spesielt vanskelig situasjon etter at grensen i Norge i praksis ble stengt. Fra og med mandag 1. mars vil dagpendlere fra Sverige og Finland igjen kunne komme på jobb i Norge under et strengt test- og kontrollregime.


Publisert 25.02.2021

Kommunene skal sørge for tilbud om koronatesting til innbyggerne

I Vinterferien kan folk dra på hytta eller hotell i Norge. Alle har krav på å få nødvendig helsehjelp i kommunen der du bor, eller der du for tiden oppholder deg. 

 


Publisert 15.02.2021

Du kan reise på vinterferie i Norge

Du som har vinterferie kan gjennomføre planlagt ferie under forutsetning av at du følger smittevernrådene og spesielle anbefalinger for vinterferien.


Publisert 12.02.2021

Innstramninger i innreisereglene videreføres ut februar

Regjeringen viderefører innstrammingen av innreisereglene som ble innført 29.1.2021. Tiltakene videreføres i første omgang til 28.2.2021.  


Publisert 08.02.2021

Bruk av lokale ressurspersoner med innvandrerbakgrunn i informasjonsarbeid

Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) har laget en veileder til kommuner som ønsker å bruke lokale ressurspersoner i formidling av viktig informasjon til innvandrerbefolkningen under koronapandemien.


Publisert 05.02.2021

-Dette er en maraton - og en stafett

Tett samarbeid, kontroll med grensene og kompensasjon for utgifter. Dette var stikkordene da kommunalminister Nikolai Astrup møtte Innlandskommunene på Statsforvalterens møte torsdag.


Publisert 01.02.2021

Informasjon til berørte av innreiseforbudet til Sverige

Sverige har innført innreiseforbud fra Norge frem til og med 14. februar for ikke-svenske borgere. Her finner du informasjon om reglene som gjelder.


Publisert 26.01.2021

Med disse grepene slår vi ned det smittsomme viruset

Den nye mutasjonen har så langt ikke blitt spredt i Innlandet, men sannsynligvis er det bare et spørsmål om tid. Hver og en av oss må ta grepene som kan bremse og stoppe viruset, og bidra til at smittetrenden fortsetter å gå ned.


Publisert 24.01.2021

Strengere regler for testing og innreisekarantene for å stoppe mutert virus

Regjeringen har i dag besluttet innskjerpelser av regler forbundet med testing og karantene for innreisende til Norge. Endringene iverksettes klokken 24.00 natt til mandag 25. januar.