Korona i Innlandet

Regjeringen har igjen innført påbud, råd og anbefalinger for å få stoppet den økende smitten av koronavirus i landet. Statsforvalteren i Innlandet følger situasjonen kontinuerlig. Her finner du lenker til overordnede myndigheter og saker vi selv legger ut om temaet.

FREDAG 14.08.2020 08.00, SIST ENDRA 08.12.2021 11.30

Normal hverdag med økt beredskap.

Flytskjema - dette gjør du når du blir syk.
Flytskjema - dette gjør du når du blir syk. Foto: FHI.

Klikk her for å se flytskjemaet i større utgave. 

Du kan abonnere på koronanyheter fra Statsforvalteren i Innlandet! Gå til denne siden, kryss av for "korona" og oppgi din e-postadresse, så får du e-postvarsel om alle koronasaker som vi legger ut.

 


Publisert 24.01.2022

Tre doser vaksine og positiv selvtest? Du behøver ikke ta PCR-test

Personer som har fått oppfriskingsdose av vaksinene og tester positivt på selvtest, trenger ikke lenger å ta en bekreftende PCR-test. Personer som tester positivt skal i stedet selv registrere resultatet på hjemmesiden til den kommunen de bor i.


Publisert 21.01.2022

Ny løsning for levering av hurtigtester til kommuner i Innlandet

Det kjøpes inn store mengder hurtigtester som skal ut til hver enkelt kommune i løpet av de kommende 4-5 ukene. Rundt 47 millioner tester skal fordeles og transporteres ut innen utgangen av uke 8. Denne uka kom det ca 214.000 tester til DBSchenker sine lokaler på Rudshøgda.


Publisert 20.01.2022

Folkehelseinstituttet anbefaler forsterkede smitterverntiltak i helse- og omsorgstjenesten

Nesten all koronasmitte i Norge er nå med omikronvarianten. Omikronvarianten har betydelig større spredningsevne enn deltavarianten. For å forebygge spredning av covid-19 og redusere press i helse- og omsorgstjenesten, bør derfor forsterkede smitteverntiltak innføres.


Publisert 14.01.2022

Regjeringen letter på koronatiltakene

Det er fortsatt viktig at du praktiser god hånd- og hostehygiene, holder deg hjemme og tester deg hvis du er syk og at du vaksinere deg. Det forventes høye smittetall fremover, men som samfunn tåler vi nå viruset bedre. 


Publisert 05.01.2022

Denne uka får Innlandet 200.000 selvtester

Kommunene får torsdag denne uka en større leveranse både av selvtester til utdeling og tester til profesjonell bruk.


Publisert 04.01.2022

Testing av utlendinger som ikke er bosatt i Norge

Helsedirektoratet oppfordrer landets kommuner til å tilby covid-19-test av følgende gruppe: Utlendinger som ikke er bosatt i Norge som skal forlate Norge gjennom Sverige.


Publisert 03.01.2022

Unntak fra smittekarantene for ansatte i skole og barnehage

Fra 1. januar 2022 får ansatte i skoler og barnehager unntak fra smittekarantene i arbeidstiden. Ansatte som har vært i nærkontakt med en smittet kan gå på jobb, men må teste seg døgn 3 og 7 etter nærkontakten. Unntaket gjelder ikke dersom den ansatte er i samme husstand eller tilsvarende nær den som er smittet.


Publisert 22.12.2021

Vaksinering i raskt tempo

Onsdag inviterte Statsforvalteren i Innlandet kommunene og fylkesberedskapsrådet til møte om korona-situasjonen. Hovedtema på møtet var vaksinering.


Publisert 17.12.2021

Tjenester og tilbud til utsatte barn, unge og barn av foreldre med samfunnskritiske funksjoner

Jula nærmer seg, og dette er en tid som kan være utfordrende for mange. I tiden fremover er det viktig at tjenester til barn, unge og barn av foreldre med samfunnskritiske funksjoner skal være åpne og tilgjengelige, og fritidstilbud bør opprettholdes så langt det lar seg gjøre.


Publisert 13.12.2021

Korona: Nå strammes det enda mer til for å begrense smitte

Regjeringen innfører nye nasjonale smitteverntiltak for ikke å overbelaste helse- og omsorgstjenesten og beskytte kritiske samfunnsfunksjoner. Det blir strengere regler for arrangementer og uteliv for voksne, i kulturlivet og på organiserte fritidsaktiviteter. Det innføres skjenkestopp over hele landet.


Publisert 07.12.2021

Nå skal vi igjen holde en meters avstand

Regjeringen har besluttet å innføre en rekke nasjonale smitteverntiltak for å få ned belastningen på helse- og omsorgstjenesten, og forsinke og begrense spredningen av omikron.


Publisert 02.12.2021

Nye råd: unngå klemming og hånd-hilsing

Regjeringen innfører flere nasjonale tiltak for å forsinke spredning av omikron-varianten. Det anbefales blant annet å holde avstand og å unngå håndhilsing og klemming.


Publisert 29.11.2021

Regjeringen har satt inn tiltak mot omikronvarianten

Det er innført nye tiltak for å bremse spredningen av omikronvarianten når den kommer til landet - blant annet 10 dagers smittekarantene der det er mistanke om omikron.  


Publisert 29.11.2021

Regjeringen fraråder reiser til land i sørlige Afrika

Utenriksdepartementet fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendige til Botswana, Eswatini, Lesotho, Malawi, Mosambik, Namibia, Sør Afrika og Zimbabwe.


Publisert 05.10.2021

Alle grenseovergangene åpnes 6. oktober

Regjeringen har besluttet å åpne alle grenseoverganger til Norge fra midnatt, natt til onsdag 6. oktober. 


Publisert 27.09.2021

Hva gjør hvis du får en luftveissymptomer?

Norge har åpnet opp igjen, men hva gjør du hvis du får en luftsveisinfeksjon nå? Folkehelseinstituttet har laget en oversikt over hva du eller dine barns skal gjøre. Reglene gjelder for alle, også de som er vaksinert eller har gjennomgått covid-19 tidligere.


Publisert 27.09.2021

Normal hverdag - med økt beredskap

Fra lørdag 25. september klokken 16.00 er det normal hverdag med økt beredskap. Meteren gjelder ikke lenger, men syke skal fortsatt i isolasjon, og vaksine og testing er like viktig. 


Publisert 10.09.2021

Vaksinasjonsstatus og unntak fra smittekarantene

Risikovurdering av helsehjelp i sykehjem og hjemmebaserte tjenester under pandemien.


Publisert 27.08.2021

Høie: – En meter er fortsatt en meter!

Ta vaksinen! Og hold avstand, test deg og bli hjemme ved symptomer. Smittevern er like viktig som før – inntil vaksineringen er fullført, påpekte helseministeren i pressekonferansen i dag.


Publisert 13.08.2021

Test kan erstatte smittekarantene

Barn og unge kan fra 16. august gjennomføre et testregime istedenfor smittekarantene. Målet er at barn og unge bør ha en mest mulig normal hverdag.