Dugnaden fortsetter - vil bistå kommunene med trygg oppstart av skoler og barnehager

- Barn, foreldre og ansatte skal være trygge når barnehagene og skolene åpner igjen i Innlandet. Vi kommer til å følge opp kommunene tett i planleggingen fram mot åpning, sa fylkesmann i Innlandet, Knut Storberget på en pressebrief onsdag.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 08.04.2020

Regjeringen legger opp til en gradvis og kontrollert åpning av barnehager og skoler med nødvendige smitteverntiltak på plass. Det vil komme tydelige nasjonale føringer på hvordan dette skal gjennomføres.

I forbindelse med oppstart av barnehager den 20. april og skole for 1.- 4. klasse fra den 27. april, jobber nå Folkehelseinstituttet med å konkretisere hvordan dette skal gjøres slik at foreldre, barn og ansatte skal være trygge. 

Bistår kommunene med trygg gjenåpning

Fylkesmannen gjennomførte onsdag 8. april møter med kommunene i Innlandet, og kommunene i Innlandet er veldig opptatte av å åpne barnehager og skoler på en trygg måte. - Sammen skal vi forberede oss godt på å ta imot ungene når de skal starte igjen i barnehage og skole, sier Storberget.

Veiledere kommer

Fylkesmannens klare råd er at alle kommuner setter seg godt inn i og følger de nasjonale retningslinjene og de nasjonale veilederne når disse er klare.

Fylkesmannen har onsdag 8. april fått forsikringer fra Folkehelseinstituttet om at de jobber på spreng med å få dette klart så fort som mulig. Veileder for barnehager skal være på plass senest 16. april og innen 20. april for skolene.

Bringer spørsmål inn til nasjonale myndigheter

Det vil være mange spørsmål knyttet til åpning av barnehager og skoler. Fylkesmannen forutsetter at de nasjonale veilederne vil gi svar på disse spørsmålene, og vi vil også bringe videre til nasjonale myndigheter en del felles problemstillinger som kommunene tar opp med oss.

Ansvar for omsorgstilbud til utsatte barn og unge

Fram til barnehager og skoler starter opp igjen, har kommunene fortsatt et ansvar for å sørge for barnehage- og skoletilbud til utsatte barn og unge, samt til barn som har foreldre i samfunnskritiske funksjoner.

Dugnaden fortsetter

Fylkesmannen minner om det statsminister Erna Solberg sa på pressekonferansen i går -Kampen mot koronaen er ikke ferdig, det er for tidlig å senke skuldrene. Godt lagarbeid har brakt oss så langt, sa Knut Storberget som takket både kommuner og media for innsatsen.

Fylkeslege Harald Valgårda fikk spørsmål om hva vi vet om koronasykdommen - blir man immun? 
- Vi vet ikke om man blir immun og derfor er det viktig med så strenge restriksjoner fortsatt, sa Valgårda

Se opptak fra pressebriefen. 

 

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.