Korona i Innlandet

Statsforvalteren i Innlandet jobber kontinuerlig med koronasituasjonen. Det legges jevnlig ut nye saker. Les alle sakene her.

FREDAG 14.08.2020 08.00, SIST ENDRET 14.07.2021 10.44

Statsforvalteren jobber nå kontinuerlig med situasjonen rundt koronaviruset. Vi har faste møter med Helsedirektoratet, fylkesberedskapsrådet og kommunene for å informere, koordinere og utarbeide felles kjøreregler. 

På denne siden finner du en samling av alle sakene vi legger ut som har med korona å gjøre.

Du kan abonnere på koronanyheter fra Statsforvalteren i Innlandet! Gå til denne siden, kryss av for "korona" og oppgi din e-postadresse, så får du e-postvarsel om alle koronasaker som vi legger ut.


18.03.2021

Strengt smittevern der du bor? Ta med reglene på påskeferie!

Besøkende fra smittetunge områder må etterleve de strenge reglene fra hjemme også på påsketur. Dette er et hovedpunkt i anbefalingene fra FHI. Innlandet har noen av landets største hyttekommuner og ruster seg til innrykk.


15.03.2021

Karantenehotell for alle som har vært på unødvendig fritidsreise

Alle som reiser til utlandet i påsken på det som defineres som en unødvendig fritidsreiser, må gjennomføre karantenen på karantenehotell når de kommer tilbake til Norge.


08.03.2021

Dette er de nasjonale anbefalingene om besøk i sykehjem

De aller fleste av landets sykehjemsbeboere er nå vaksinerte mot covid-19, og vil ha redusert risiko for å utvikle sykdom. Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet har derfor endret flere av rådene for besøk i sykehjem.


05.03.2021

Britisk virusvariant dominerer på Østlandet

Denne uka har mange kommuner i Innlandet fått beskjed om at Covid-19 smittede innbyggere er smittet med den nye og mer smittsomme britiske virusvarianten. Smittesporingsteamene har i de fleste tilfellene kunnet spore smitten til kontakter med kommuner i Oslo og Viken. Britisk virusvariant er nå dominerende på Østlandet ifølge Folkehelseinstituttet.


01.03.2021

Utfordringer med sesongarbeidskraft i landbruket også i 2021

Det finst mye informasjon på nett om sesongarbeidskraft både hos regjeringa, næringsorganisasjonar og andre. Det skjer stadig endringar i regelverket. I denne artikkelen har vi samla ein del relevant informasjon som ligg på nett.


26.02.2021

Statsforvalter og landshøvdinger med felles brev om grensen

I en felles henvendelse til regjeringene i Norge og Sverige formidles det lokale inntrykket av situasjonen, og på hvilke måter statsforvalteren og kollegaene i Värmland og Dalarna kan bidra med løsninger videre.


26.02.2021

Regjeringen med løsning for dagpendlere fra Sverige

Dagpendlere fra Sverige og Finland har vært i en spesielt vanskelig situasjon etter at grensen i Norge i praksis ble stengt. Fra og med mandag 1. mars vil dagpendlere fra Sverige og Finland igjen kunne komme på jobb i Norge under et strengt test- og kontrollregime.


25.02.2021

Kommunene skal sørge for tilbud om koronatesting til innbyggerne

I Vinterferien kan folk dra på hytta eller hotell i Norge. Alle har krav på å få nødvendig helsehjelp i kommunen der du bor, eller der du for tiden oppholder deg. 

 


15.02.2021

Du kan reise på vinterferie i Norge

Du som har vinterferie kan gjennomføre planlagt ferie under forutsetning av at du følger smittevernrådene og spesielle anbefalinger for vinterferien.


12.02.2021

Innstramninger i innreisereglene videreføres ut februar

Regjeringen viderefører innstrammingen av innreisereglene som ble innført 29.1.2021. Tiltakene videreføres i første omgang til 28.2.2021.  


08.02.2021

Bruk av lokale ressurspersoner med innvandrerbakgrunn i informasjonsarbeid

Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) har laget en veileder til kommuner som ønsker å bruke lokale ressurspersoner i formidling av viktig informasjon til innvandrerbefolkningen under koronapandemien.


05.02.2021

-Dette er en maraton - og en stafett

Tett samarbeid, kontroll med grensene og kompensasjon for utgifter. Dette var stikkordene da kommunalminister Nikolai Astrup møtte Innlandskommunene på Statsforvalterens møte torsdag.


01.02.2021

Informasjon til berørte av innreiseforbudet til Sverige

Sverige har innført innreiseforbud fra Norge frem til og med 14. februar for ikke-svenske borgere. Her finner du informasjon om reglene som gjelder.


26.01.2021

Med disse grepene slår vi ned det smittsomme viruset

Den nye mutasjonen har så langt ikke blitt spredt i Innlandet, men sannsynligvis er det bare et spørsmål om tid. Hver og en av oss må ta grepene som kan bremse og stoppe viruset, og bidra til at smittetrenden fortsetter å gå ned.


24.01.2021

Strengere regler for testing og innreisekarantene for å stoppe mutert virus

Regjeringen har i dag besluttet innskjerpelser av regler forbundet med testing og karantene for innreisende til Norge. Endringene iverksettes klokken 24.00 natt til mandag 25. januar.


23.01.2021

Smittsomt virus ved grensen til Innlandet – 200 deltok i samordningsmøte

Spredningen av det mer smittsomme koronaviruset like utenfor Innlandets grenser, var tema på Statsforvalterens samordningsmøte med kommunene lørdag ettermiddag.


22.01.2021

Statsforvalteren: Smittevern-anbefalinger pga. spredning av et mer smittsomt koronavirus i Oslo og Viken

Anbefalingene kommer fra kriseledelsen hos Statsforvalteren i Innlandet etter et ekstraordinært møte nå i kveld. 


22.01.2021

Flere grupper får nå benytte de stengte grenseovergangene

Justis- og beredskapsdepartementet har besluttet en utvidelse av gruppen reisende som kan benytte stengte grensepasseringssteder. Endringene trer i kraft fra 22. januar kl. 12.00.


16.01.2021

Regjeringen innfører obligatorisk testing på grensen

Den obligatoriske testingen gjelder for personer som har oppholdt seg i et område med karanteneplikt. Dette vil gjelde fra mandag 18. januar kl. 17.00.


08.01.2021

Statsforvalteren: - Vi skal stå dette løpet ut!

Innlandskommunene er i gang med vaksinering, men ressursene utfordres når de samtidig skal håndtere mange smitteverntiltak og øvrige oppgaver. I årets første møte med kommunene og Fylkesberedskapsrådet pekte statsforvalter Knut Storberget på at det nå er avgjørende å varsle behov for ressurser - og tilby hjelp.