Korona i Innlandet

Illustrasjon av koronavirus

Statsforvalteren i Innlandet følger koronasituasjonen tett. Her finner du lenker til overordnede myndigheter og saker vi selv legger ut om temaet.

Normal hverdag med økt beredskap.

Flytskjema - dette gjør du når du blir syk.
Flytskjema - dette gjør du når du blir syk. Foto: FHI.

Klikk her for å se flytskjemaet i større utgave. 

Du kan abonnere på koronanyheter fra Statsforvalteren i Innlandet! Gå til denne siden, kryss av for "korona" og oppgi din e-postadresse, så får du e-postvarsel om alle koronasaker som vi legger ut.

 


Publisert 23.01.2021

Smittsomt virus ved grensen til Innlandet – 200 deltok i samordningsmøte

Spredningen av det mer smittsomme koronaviruset like utenfor Innlandets grenser, var tema på Statsforvalterens samordningsmøte med kommunene lørdag ettermiddag.


Publisert 22.01.2021

Statsforvalteren: Smittevern-anbefalinger pga. spredning av et mer smittsomt koronavirus i Oslo og Viken

Anbefalingene kommer fra kriseledelsen hos Statsforvalteren i Innlandet etter et ekstraordinært møte nå i kveld. 


Publisert 22.01.2021

Flere grupper får nå benytte de stengte grenseovergangene

Justis- og beredskapsdepartementet har besluttet en utvidelse av gruppen reisende som kan benytte stengte grensepasseringssteder. Endringene trer i kraft fra 22. januar kl. 12.00.


Publisert 16.01.2021

Regjeringen innfører obligatorisk testing på grensen

Den obligatoriske testingen gjelder for personer som har oppholdt seg i et område med karanteneplikt. Dette vil gjelde fra mandag 18. januar kl. 17.00.


Publisert 08.01.2021

Statsforvalteren: - Vi skal stå dette løpet ut!

Innlandskommunene er i gang med vaksinering, men ressursene utfordres når de samtidig skal håndtere mange smitteverntiltak og øvrige oppgaver. I årets første møte med kommunene og Fylkesberedskapsrådet pekte statsforvalter Knut Storberget på at det nå er avgjørende å varsle behov for ressurser - og tilby hjelp.


Publisert 08.01.2021

Test- og registreringsplikt ved innreise til Norge

Fra 2. januar må alle som reiser inn i Norge, registrere seg og koronatestes før de krysser grensa.


Publisert 04.01.2021

Koronavaksinasjon i gang i Innlandet

Stange, Hamar, Ringsaker startet vaksinasjonen i romjulen. De resterende kommunene i Innlandet starter vaksinering denne uken (uke 1) og uke 2.


Publisert 22.12.2020

Kommunene i Innlandet er klare til vaksinasjon

Fylkesmannen i Innlandet har gått gjennom kommunenes vaksineplaner. Planene viser at kommunene er klare til å sette i gang med vaksinasjon.


Publisert 17.12.2020

Nytt kart viser smittedata for Innlandet

Kommunene i Innlandet har etterspurt en samlet oversikt over smittedata i fylket. Fylkesmannen har derfor laget en kartløsning som presenterer dette for Innlandet.


Publisert 17.12.2020

Kommunene forbereder seg på vaksinering

Koronavaksinasjon er en del av det nasjonale vaksinasjonsprogrammet, og kommunene skal tilby innbyggerne vaksinasjonNorge vil få tilgang på flere ulike vaksinetyper, men det er ennå usikkerhet knyttet til hvor raskt vi får vaksinene og kan tilby dem til anbefalte grupper.


Publisert 14.12.2020

Endringer i reglene om karantenehotell

Regjeringen endrer covid-19-forskriften om karantenehotell. Den viktigste endringen er at personer som har et annet formål med oppholdet enn arbeid eller oppdrag og kan dokumentere at de har et annet egnet oppholdssted for karantene, ikke må på karantenehotell


Publisert 26.11.2020

Simen (15) gav klare råd – imponerte statsråd Ropstad

- Bruk oss, hjelp oss og ta vare på oss! Simen Hagen Korsbakken sa at dersom barn og unge blir tatt med i arbeidet mot korona, blir det en vinn-vinn-situasjon. Ungdom får noe fylle dagene med, og de voksne får hjelp til å nå frem til de unge.


Publisert 24.11.2020

Karantenehotell har seks gjester - kapasitet til flere

Seks gjester tilbringer så langt sin innreisekarantene på karantenehotellet i Eidskog. Det er Covid19-forskriften som pålegger dem karantene for å hindre smitte fra utlandet. Utlendinger som har egen fritidsbolig i Norge, kan bruke denne boligen til å gjennomføre karantene.


Publisert 24.11.2020

Hjem til jul?

Du som skal hjem til jul; lurer du på hvilken regler som gjelder? Her får du svar på noe av det som folk lurer på.


Publisert 23.11.2020

Smittevernsråd for reise og innreisekarantene ved ankomst til Norge fra røde/gule områder

Karanteneregler og råd for smittevern ved reise blir oppdatert fortløpende og kan endre seg raskt. Sett deg inn i hvilke regler som gjelder i landet du reiser til, og hvilke regler som gjelder ved innreise til Norge.


Publisert 13.11.2020

- Kommunenes innsats teller

Camilla Stoltenberg understreket hvor viktige kommunene er i kampen mot koronaen da hun innledet på Fylkesmannens kontaktmøte. I Innlandet førte viruset til 16 nye smitta siste døgn og nesten 5000 i karantene siste uke.


Publisert 12.11.2020

Regionmøtene og statsborgerseremoniene er utsatt

På grunn av koronasituasjonen er Fylkesmannens regionmøter utsatt inntil videre. Dette gjelder også statsborgerseremoniene med fysisk frammøte.


Publisert 11.11.2020

Har du spørsmål om innreise fra utlandet og karantene?

På regjeringens nettsider finner du fakta om karantenehotell, krav om negativ covid19-test ved innreise og de andre smittevern-tiltakene overfor innreisende til Norge. En stor del av smitteutviklingen i landet kommer nå fra importsmitte.


Publisert 10.11.2020

Har du vært i Danmark? Test deg.

Helsedirektoratet ber alle som har vært i Danmark de siste to ukene om å teste seg for koronavirus og holde seg i karantene i 10 døgn etter ankomst, uansett testresultat.


Publisert 08.11.2020

Anbefaling til videregående; munnbind på trange busser som krysser kommunegrenser

Skoleskyss, sjukehuskapasitet og samordning av koronaregler i regionene våre. Dette var temaer som kom opp da Fylkesmannen hadde møte med alle kommunene i Innlandet, fylkeskommunen og sjukehuset fredag.