Næringsutvikling

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.

Publisert 23.08.2022

Fortsatt mulig å søke om utviklingsmidler i landbruket

Portalen er nå åpen for søknader om regionale tilretteleggingsmidler. Det er ca 2 millioner igjen i ordningen, og søknader blir behandlet fortløpende ut året.

 


Publisert 01.07.2022

Det Norske Måltid 2022 – påmeldingen er åpen!

Det Norske Måltid er en årlig kåring av de beste mat- og drikkeprodusenter. Påmeldingen er åpen frem til 15. august.


Publisert 11.05.2022

Vil du bli en del av vårt kompetansesenter for næringsutvikling i landbruket?

Vi søker ein person som skal bidra til mobilisering av nye næringar i landbruket.


Publisert 17.03.2022

- Enormt kjekt og uventet å få priser

Jon Eiane Brandal og Jostein Hjorteland fra Hjelmeland fikk gull for sine produkter, henholdsvis sider med smakstilsetning og ren eplemost. I tillegg ble Jon Eiane Brandal sin sider med smakstilsetning Brist, årets nykommer.


Publisert 16.03.2022

2021 var eit kjempeår for gründerar i Ytre Ryfylke

Bedriftsutvikling i Ytre Ryfylke tilbyr gratis råd og hjelp for nyetablerarar i Strand, gamle Forsand og Hjelmeland. I 2021 var det 177 førespurnader til Bedriftsutvikling i Ytre Ryfylke. Dette er 34 % meir enn året før og det meste det nokon gong har vore. Gründerånda er stor i Ytre Ryfylke.


Publisert 08.03.2022

Utviklingsmidler i landbruket

Våren er i anmarsj og det betyr at søknader om tilskudd til utviklingstiltak i landbruket ønskes velkommen. Rogaland fylkeskommune forvalter to ordninger med tilsammen 4,4 millioner kroner. Vær obs på søknadsfristen som er 13. april 2022.


Publisert 03.03.2022

Fossane gard sertifisert økoturisme-bedrift

Økoturisme tilrettelegg for natur- og kulturopplevingar med lokal forankring og liten påverknad på miljøet. Fossane gard er det fyrste bedrifta i Rogaland som blir økoturismesertifisert.


Publisert 16.02.2022

Nytt tilbod om fagskuleutdanning i ysting

I løpet av dei siste 20 åra har handverksysting hatt ein renessanse. Mjølketunge Rogaland har mange lokale ysteri, men rekruttering og kompetansetilgang har vore kritiske faktorar. Med dette nye fagtilbodet er det håp om fleire ystarar og betre konkurransekraft for ysteria.


Publisert 04.02.2022

Tre lokalmatprodusenter fra Rogaland vant i Det Norske Måltid!

Matregion Rogaland stilte med 10 produsenter og 11 produkter i finalen. Tre nådde helt frem og vant i sine respektive kategorier: NYYYT, A. Idsøe og Domstein avdeling Stavanger!


Publisert 03.12.2021

Nyyyt AS får pris for foredling av kjøtt fra lokale bønder

Nyyyt AS vinner Bedriftsutviklingsprisen i landbruket i Rogaland for sitt utrettelige arbeid med lokal kvalitetsmat. Foredlingen av sau, svin og storfe for lokale bønder blir lagt merke til.