Nye næringar på garden

Fann du det du leitte etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønskjer at vi skal svare deg.

Publisert 10.10.2016

La oss dyrke byane: Konferanse om urbant landbruk 2.november

Vi inviterer til inspirasjonsføredrag og dialog om korleis vi kan organisere og planlegge for denne vaksande interessa med å dyrke byane i regionen vår.


Publisert 01.09.2016

Fruktbønder får pengar til fornying

Fruktbøndene har i dei siste to åra blitt prioritet ved tildeling av investeringstilskot frå Innovasjon Norge. Resultata så langt er svært lovande, og marknaden etterspør stadig meir. Derfor vil styresmaktene oppretthalde prioriteringa.


Publisert 29.08.2016

Lær deg å yste!

Lise Brunborg frå Stavanger ysteri er ein meistar til å yste ost. Er du like gira som ho til å prøve ut nye mjølkeprodukt, så bli med på ystekurs i november.


Publisert 26.08.2016

Fatland slakteri tar i bruk verdas raskaste pakkeanlegg for kjøtdeig

Landbruks- og matministar Jon Georg Dale opna i dag eit av Noregs største og mest moderne produksjonsanlegg for kjøtvarer hos Fatland i Ølen.


Publisert 16.08.2016

22-åring satsar på storfe

Lasse Sagård frå Bjørheimsbygd byttar ut sauane med ammekyr. Og nytt storfefjøs er bevisst plassert i ein skråning for å spare dyrka jord og beite.


Publisert 14.07.2016

Ryfylke satsar på frukt

Gjennom prosjektet Fruktsatsing i Rogaland stimulerar Fylkesmannen til at nye dyrkingsmetodar blir tatt i bruk for å auka fruktproduksjonen i Ryfylke. Sjå innslag om satsinga på NRK.


Publisert 29.06.2016

Til himmels med humlene

På Jæren summer stadig fleire humler takka vere djup lidenskap for desse livsviktige pollinatorane.


Publisert 21.06.2016

Modne morellar til 1. juni

Nytt liv i gamle veksthus gjer at dei tidlegaste morellane blir hausta allereie første veka i juni. Med ulike sortar er tanken å kunna hausta veksthus-morellar frå mai til september. Geirmund Helgøy på Helgøy er ein av dei som satsar.


Publisert 16.06.2016

Utmarksnæringa skaper store verdiar

Utmarksnæringa bidrar med nær 50 mill kr i verdiskaping for rogalandske bønder. Dei to andre store innan tilleggsnæring er leigekjøyring og utleige.


Publisert 25.05.2016

Kor mykje skaper landbruket i Rogaland?

Rogaland er det suverent største fylket innan matproduksjon i Norge. Rundt 17 000 personar er sysselsette i matnæringa. Men kor store verdiar blir eigentleg skapte?