Nye næringar på garden

Fann du det du leitte etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønskjer at vi skal svare deg.

Publisert 05.09.2017

Fruktsafari på Ombo 13.september

Bli med på fruktsafari til Ombo 13/9 og sjå ein av dei mest innovative frukthagane i Noreg. Roald Voll og Marianne Kåsen var ein av dei første som dyrka etter dei nye plantemetodane.


Publisert 31.08.2017

Bondens Marked til Rogaland

21. oktober kjem Bondens Marked igjen til Rogaland og Stavanger. Er du produsent av grønsaker, ost, bær, bakst, honning eller noko anna, så er dette staden for å teste varene og få kunderespons.


Publisert 17.08.2017

Klar distriktsprofil i bruken av investeringsmidler hos Innovasjon Norge!

Vi har motteke statusrapport frå Innovasjon Norge, der det kjem fram at 76 % av midla er løyvd til prosjekt utanom Jæren. Det har vore stor etterspurnad etter midlar og er løyvd 47 millionar til 103 prosjekt. Om lag 10 % av midlane er løyvd til fruktsatsing. Det er lite etterspurnad etter midlar knyta til nye landbrukstilknytta næringar.


Publisert 15.08.2017

BU-prisen 2017

Veit du av nokon som har starta ei vellukka bedrift eller næring med basis i landbrukets og bygdenes ressursar? Dei kan vere med i konkurransen om BU-prisen der vinnaren får heile 300 000 kroner.


Publisert 19.07.2017

Rogaland har fått sitt eige matmanifest

I dag har Fylkesmannen signert Matmanifest for Rogaland i samband med opning av Gladmat 2017, saman med ei rekke andre med aktørar i matbransjen. Matmanifestet skal oppmuntre bedrifter og folk til å bruke og framheve lokale matopplevingar, råvarer og produkt.


Publisert 13.07.2017

Opningsfest for nytt fruktpakkeri i Årdal

Ryfylkefrukt SA (samvirke) eig pakkeriet som er etablert på Svadberg industriområde i Årdal. Laurdag 5. august er det klart for høgtidleg opning. Fylkesmannen Magnhild Meltveit Kleppa står for opninga


Publisert 12.07.2017

Er tida moden for Bondens Marked i Rogaland?

Mat og reiseliv i Rogaland har fått ein skikkeleg boost dette året og er på stigande kurs. Forbrukarane har lenge etterspurt meir lokal mat og da er det vel på tide å innfri ønsket om betre tilgang og meir mangfald.


Publisert 06.07.2017

Bonden treng heilskapleg rådgiving

Prosjektet «Rådgiving for berekraftig mjølkeproduksjon» er avslutta og resultata viser at det er viktig med ein sterkare kopling mellom produksjonsfag og økonomi.


Publisert 04.07.2017

Fruktprodusentar får kompetanseheving

Kunnskap er nøkkelen til god fruktproduksjon. Av den grunn vert det arrangert nybyrjarsamlingar for nye og potensielle fruktdyrkarar 4. og 6. juli på Hjelmeland.


Publisert 22.06.2017

Utlysing av utgreiings- og tilretteleggingsmidlar: Søknadsfrist 10.september 2017

Utgreiings- og tilretteleggingsmidlane, UTM skal bidra til auka matproduksjon, utvikling og modernisering av det tradisjonelle landbruket, og utvikling av andre landbruksbaserte næringar. Tiltak som gjeld utvikling av økologisk landbruk, kan også få tilskot.