Matproduksjon

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.

Publisert 19.06.2015

Inviterer til konkurranse om mat til eldre

Statsråd Sylvi Listhaug har sett i gang ein landsomfattande mat- og måltidskonkurranse der alle sjukeheimar i landet blir inviterte til å delta. Konkurransen "Gylne måltidsøyeblikk" ønskjer å bidra til auka matlyst og god atmosfære rundt måltida.


Publisert 22.05.2015

Ros til Skinka frå Suldal og Jæren Smak

Det vanka mykje ros då Matmerk nyleg delte ut Spesialitet-merket til Skinka frå Suldal og Jæren Smak. Dette er eit kvalitetsmerke for norskprodusert mat og drikke.


Publisert 04.05.2015

Fruktsafari 30. mai 2015

Det er stor interesse for fruktdyrking i Rogaland og 30. mai blir det arrangert fruktsafari til Roald Voll og Marianne Kåsen på Ombo. Dei har ein av dei mest moderne frukthagane i Noreg. Bli med på fruktsafari og sjå det med eigne auge. Påmelding innan 28.mai.


Publisert 17.03.2015

MatSmiå

Kven skulle tru at nokon kunne elska Gamalosten?


Publisert 09.02.2015

Kvar femte biff blir importert

Noreg importerer nesten 20 prosent av storfekjøtet. For å få fleire bønder til å satse på storfeproduksjon vert det arrangert ein temakveld om økonomi og storfe 11. februar 2015 på Høiland gard i Årdal. Harald Pedersen frå Tveit Regnskap kjem. Han er bonde og rekneskapsførar og har mange gode tips å kome med.


Publisert 22.01.2015

Invitasjon til Matsmiå 2015

Velkomen til spennande og lærerike dagar på MatSmiå 11.-12. mars på Karmsund vgs i Haugesund. Ein arena for inspirasjon, nettverksbygging og kompetanseheving!


Publisert 03.02.2014

Lokalmat er i vinden som aldri før

Det stadfestar salstala for 2013 som viser at pilane peker bratt oppover. Lokalmat seld i daglegvarebutikkar har hatt ein vekst på 8,4 prosent det siste året og omsett for over tre milliarder kroner i 2013


Publisert 28.01.2014

Nysgjerrig på lokal mat og foredling? MatSmiå er svaret!

- Matfylket Rogaland må komme enda sterkare på banen når det gjeld lokale matsatsingar for dette handlar om mangfald. Det er lov å vere liten og alt treng ikkje å handle om vekst, poengterer Ryfylkekokken Frode Selvaag.


Publisert 08.01.2014

Godbitar frå Rogaland til Grüne Woche i Berlin

Regionale matspesialitetar er no på veg til Berlin. Dei skal komme besøkande på messa ”Internationale Grüne Woche” til gode, gi ein smak av Fjord-Norge og meirsmak på å reise hit.


Publisert 03.01.2014

Matauk på Matsmiå 2014

Velkomen til spennande og lærerike dagar på MatSmiå 19. - 20. februar på Karmsund vgs i Haugesund. Ein arena for inspirasjon, nettverksbygging og kompetanseheving!