Stavanger Ysteri ble tildelt Matkulturprisen!

Lise Brunborg demonstrer ysting steg for steg.

En overrasket og glad Lise Brunborg tok i mot hedersprisen under Gladmat i Stavanger i siste uke.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 07.07.2021

Lise Brunborg etablerte Stavanger Ysteri i østre bydel i 2015. Med en mastergrad i ostevitenskap har hun ikke bare bygd opp ysteriet og utviklet forskjellige fem oster, men også drevet med kurs og veiledning. 

Ysteriet er Debio-sertifisert og den økologiske melka blir levert av Kolbjørn Anda fra Randaberg. Stavanger Ysteri sine oster blir servert i restaurant over hele landet, i Stavanger kan du få tak i osten på en rekke utsalgssteder som Idsø, Ostehuset, Ullandhaug gårdsbutikk med flere. Lise er også fast innslag på Reko-ringen Sandnes Stavanger og selger fra ysteriet når hun får tid til det. En oversikt over utsalgsstedene og mer informasjon om ostene finner du på nettsiden til Stavanger Ysteri 

Ingrid Espelid Hovigs Matkulturprisdeles ut hvert år i samarbeid med Gladmat til en person som gjør en særlig stor innsats for å formidle norsk mat og matkultur.

 

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.