Nye næringar på garden

Fann du det du leitte etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønskjer at vi skal svare deg.

Publisert 17.06.2020

Støtte til mjølkeprosjekt

Rogaland fylkeskommune har gjennom Handlingsprogram landbruk løyvd 450 000 kr til prosjektet «Fra båsfjøs til løsdrift på små og mellomstore bruk i Rogaland». Dette er godt tilpassa prioritering av mjølkebruk med 15-30 mjølkekyr.


Publisert 29.05.2020

Ja til mer grønnsaker fra Rogaland!

I april kom Grøntuvalget med rapporten «Grøntsektoren mot 2035» for hele Norge - Rogaland har ambisjoner i tråd med rapporten og planen er klar.


Publisert 22.05.2020

Inn på tunet-tilbod til sårbare barn og ungdom

Inn på tunet er tilrettelagte og kvalitetssikra velferdstenester på gardsbruk. Tenestetilboda er retta mot eit breitt spekter av tenesteområde, blant anna barne- og familievern, barnehage, grunnskule og vidaregåande skule. I samband med Regjeringas tiltak retta mot sårbare barn- og unge, peiker landbruks- og matminister Olaug Bollestad på Inn på tunet som eit viktig satsingsområde.


Publisert 19.05.2020

Næringsutvikling i distriktskommunar

Ny rapport frå NORCE stadfester at arbeid med næringsutvikling blir prioritert i distriktskommunar, men det er variasjon i innsatsen. Kommunane framhevar at er det viktig med eit tett samarbeid med næringsliv og verkemiddelapparat.


Publisert 13.05.2020

Bor det en gartner i deg?

Småskala grønnsaksproduksjon passer bra for deg som ønsker et ekstra bein å stå på. Rogaland byr på muligheter både for dyrking og omsetting.


Publisert 12.05.2020

Morellar i tunnel på Nedre Valheim Gard i Årdal

Nedre Valheim Gard ønsker at fruktdyrking skal vere ein av berebjelkane på garden. Øystein Valheim og Margrethe Støle planta 10 da med morellar i tunnel i fjor haust. Først til neste år vil forbrukaren få smake desse smakfulle morellane.


Publisert 08.05.2020

Nasjonale midler til utviklingsprosjekt innen økologisk mat er fordelt for 2020

25 prosjekt rettet mot økologisk landbruk, foredling, omsetting og forbruk har fått støtte.


Publisert 06.05.2020

Satsar på sider i Hjelmeland

Dan Olav Sæbø (31) frå Hjelmeland tok over fruktgarden i Hjelmeland ved årsskiftet 2019/20. Garden på Sæbø er ein gammal fruktgard, og heile garden skal no plantast til med frukttre etter den nye dyrkingsmetoden. I fjor starta han med ein prøveproduksjon av eplesider og har produsert om lag 1200 liter - hovudsakeleg av eple frå eigen gard. Det meste sel han på eit gardsutsal på garden, men frå hausten av er det også planar om å selje til restaurantar i Rogaland.


Publisert 05.05.2020

Nå kan du søke om nasjonale tilretteleggingsmidler i landbruket

Midlene i ordningen skal gi støtte til nasjonale eller fylkesoverskridende tilretteleggingstiltak innen næringsutvikling og kompetanseheving, med mål om å styrke verdiskaping i landbruket. Søknadsfristen er 1.juni!


Publisert 28.04.2020

Inspirasjonstur til Hardanger om bygg i tre

Fire bønder frå Haugalandet var i februar på tur til Hardanger for å hente heim meir kunnskap om å bygge i tre. Bruk av tre i bygg er eit effektivt klimatiltak og er positivt i eit bioøkonomisk perspektiv.