Presserom

Kommunikasjonsstaben jobber tett på statsforvalteren og alle våre fagavdelinger. 

Publisert 13.12.2022, Sist endret 13.12.2022

Vi hjelper gjerne journalister med å finne riktig person for nyttig bakgrunnsinformasjon, saksopplysninger og intervju. Vi legger også til rette for pressen under større møter og arrangementer, som kongelige besøk og andre offisielle besøk.

I presserommet finner du blant annet våre pressemeldinger, invitasjoner og programmer for ulike arrangementer, for å nevne noe. 

For å få daglige nyheter, artikler, prinsipielle vedtak og tilsynsrapporter anbefaler vi deg å se på våre fag- og temasider.

Vi kan i tillegg anbefale deg å opprette et abonnement på nyheter/saker fra nettsidene våre.

Det hender at vi også publiserer artikler via Facebook og LinkedIn - følg oss derfor gjerne der.

 


 

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.

Publisert 30.12.2019

Historisk i Trøndelag - nå blir vi større og færre

Onsdag 1. januar våkner to av tre trøndere i en ny kommune. Trøndelag går fra 48 til 38 kommuner. Ikke siden 1960-tallet har Norge sett så mange endringer i kommunekartet, og Trøndelag er blant de fylkene der det skjer mest.


Publisert 12.11.2019

H.M. Kong Harald til Trondheim

H.M. Kong Harald besøker Trondheim i forbindelse med håndball- EM for menn i januar 2020. Hans Majestet Kongen skal se Norges håndballherrer i det innledende gruppespillet.


Publisert 25.10.2019

Lovlighetskontroll: Valg av ordfører og varaordfører i Ørland

Valget av Tom Myrvold som ordfører og Ogne Undertun som varaordfører den 3. oktober er gyldig, og blir derfor stående. Fylkesmannen i Trøndelag opphever samtidig Ørland kommunestyres nyvalg av ordfører og varaordfører denne uken.


Publisert 16.10.2019

Avklaring fra departementet

Klima- og miljødepartementet slår fast at Fylkesmannens tolkning og vurderinger knyttet til motorferdsel i utmark i Lierne kommune er i tråd med lovformålet.


Publisert 12.10.2019

Takket av assisterende fylkesmann

Denne uka hadde assisterende fylkesmann Gerd Janne Kristoffersen sin siste arbeidsdag. Avslutningen ble markert sammen med nåværende og tidligere kolleger, samt samarbeidspartnere fra et aktivt og spennende yrkesliv.


Publisert 11.10.2019

Medlem av Europakontoret

Fylkesmannen i Trøndelag er tatt opp som medlem ved Trøndelags Europakontor. Embetet søkte om medlemskap etter ledergruppas studietur til Brussel for kort tid siden.


Publisert 03.09.2019

Omgjør ikke ATV-vedtak

Fylkesmannen i Trøndelag har i dag sluttbehandlet seks saker der Lierne kommune har åpnet for bruk av ATV i utmark.


Publisert 04.07.2019

Ny assisterende fylkesmann tilsatt

Øystein Johannessen (57) er tilsatt som ny assisterende fylkesmann hos Fylkesmannen i Trøndelag. Han tiltrer tidlig i oktober måned.


Publisert 27.06.2019

H.K.H. Kronprins Haakon til Aqua Nor 2019

H.K.H. Kronprins Haakon vil være til stede ved den offisielle åpningen av Aqua Nor den 20. august 2019. Dette blir den 20. gang et medlem av den norske Kongefamilien er til stede ved åpningen av messa.


Publisert 05.06.2019

H.K.H. Kronprinsen til Trondheim

Mandag 17. juni besøker H.K.H. Kronprins Haakon vitenskapsfestivalen The Big Challenge i Trondheim. Her skal Kronprinsen dele ut den høythengende Gunnerus-prisen i bærekraft til økologiprofessor Sandra M. Diaz.