Ny leder for klima- og miljøavdelingen

Line Lund Fjellvær blir klima- og miljødirektør hos Statsforvalteren i Trøndelag.
Line Lund Fjellvær blir klima- og miljødirektør hos Statsforvalteren i Trøndelag. Foto: Miljødirektoratet.

Line Lund Fjellvær (53) er ansatt som ny direktør for klima- og miljøavdelingen hos Statsforvalteren i Trøndelag. Hun tiltrer stillingen i oktober.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 02.07.2021

Fjellvær kommer nå fra en stilling i Miljødirektoratet, hvor hun har hatt lederoppgaver siden 2013. Hun har en master i organisasjon og relasjonsledelse fra Norges tekniske og naturvitenskapelige universitet (NTNU).

Bred erfaring

Fjellvær som er bosatt på Stjørdal har en variert og spennende bakgrunn. Hun har blant annet erfaring fra organisasjonslivet, offentlig forvaltning, en forskningsinstitusjon og bransjeorganisasjon for vannkraft. Hun kommer nå fra stillingen som seksjonsleder for vannseksjonen i Miljødirektoratet, med ansvar for vannforvaltning, restaurering, kalking og landbruksforurensing.

-Jeg har et hjerte for byråkratiet og stillingen som klima- og miljødirektør er en anledning til å bidra med min kompetanse og engasjement til et rent og bærekraftig miljø, sier Line Lund Fjellvær.

Rette for våre oppgaver

-Vi er glade for å kunne ønske Fjellvær velkommen om bord. Her venter spennende oppgaver, sier assisterende statsforvalter Øystein Johannessen.

 -Et rent og rikt miljø er selve livsgrunnlaget for oss alle, og vi står foran krevende omstillinger. Vi må tilpasse oss klimaendringene, bruke ressursene mer effektivt, endre oss til et lavutslippssamfunn og samtidig ta vare på naturmangfoldet. Jeg føler meg trygg på at Line Lund Fjellvær med sin bakgrunn og erfaring er den rette til å løse våre oppgaver på dette området, sier ass. statsforvalter Øystein Johannessen.

Hennes faglige bakgrunn er grunnfag i biologi samt ressurs og miljøgeologi. I tillegg til master i organisasjon og relasjonsledelse har Fjellvær tatt lærerutdanning ved Nottingham Trent University. 

Hun tiltrer som ny klima- og miljødirektør 1.oktober 2021.

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.