- Vaksinene tar oss ut av pandemien

Illustrasjonsbilde
Illustrasjonsbilde Foto: Gustavo Fring / Pexels.com.

I ukene fremover får stadig flere trøndere tilbud om koronavaksine. - Møt opp på timen din, også i sommer, oppfordrer statsforvalter Frank Jenssen.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 18.06.2021

Nærmere 165.000 trøndere har pr. 15 juni fått sin første vaksinedose. På landsbasis er over 2 millioner nå vaksinert med første dose.

 

- Etter 15 måneder med nasjonale og lokale råd og tiltak, lysner det. Tiltakene lettes gradvis, men det er en viktig langspurt nå som vi også må holde ut, sier statsforvalter Frank Jenssen (bildet).

- Det er vaksinene som vil ta oss ut av denne pandemien, sier Jenssen.  

Hensikten med vaksinasjon mot koronavirusinfeksjon (covid-19) er å forebygge sykdom eller å gjøre sykdomsforløpet mildere for de som blir smittet. Ved vaksinering får kroppen noe å trene seg på som likner på sykdomsviruset. Immunforsvaret blir stimulert slik at kroppen vil bekjempe viruset om du senere blir utsatt for smitte.

- Det legges opp til vaksinering i hele sommer. Jeg oppfordrer alle til å møte opp på timen man blir tildelt. Om timen ikke skulle passe, bør man melde fra så tidlig som mulig slik at andre i køen kan få plassen. Det er til vårt alles beste, sier Jenssen. 

Han understreker at oppfordringen gjelder de som nå får sin første dose, men også de som skal få sin andre dose.

Det er kommunene som vaksinerer

Det er kommunene som har ansvaret for å tilby koronavaksinasjon til egen befolkning. Noen kommuner ber egne innbyggere om å melde seg til vaksinering, mens andre inviterer innbyggerne til vaksinering. Sjekk derfor din kommunes hjemmesider, slik at du er oppdatert på hvordan vaksineringen gjennomføres der du bor.

Vaksine er gratis

Regjeringen har bestemt at vaksine og vaksinasjon i koronavaksinasjonsprogrammet er gratis, og all vaksinasjon i Norge er frivillig.

Gode råd!

  1. Still opp på timen du får tildelt
  2. Passer ikke tidspunktet? Gi tidlig beskjed om at det ikke passer, da kan andre få plassen din.
  3. Skal du ut på reise? Last ned smittestopp-appen. Da hjelper du smittesporerne.
  4. Nyt sommeren!

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.