Nederlands kongepar på statsbesøk til Norge og Trøndelag

Etter invitasjon fra Deres Majesteter Kong Harald og Dronning Sonja kommer Nederlands kong Willem-Alexander og dronning Máxima på statsbesøk til Norge 9. til 11. november 2021. Besøket markerer det nære forholdet mellom Norge og Nederland og våre kongehus.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 21.10.2021

Besøket innledes med en offisiell velkomstseremoni på Slottsplassen i Oslo tirsdag 9. november, etterfulgt av kransenedleggelse på Akershus festning. Deretter besøker kong Willem-Alexander og dronning Máxima Stortinget.

Tirsdag ettermiddag besøker det nederlandske kongeparet Fram-museet. Der møter de ungdom og studenter fra Norge og Nederland for en samtale om utviklingen og framtidsutsikter i Arktis. Tirsdagen avsluttes med gallamiddag på Det kongelige slott.

Onsdag 10. november deltar kong Willem-Alexander og dronning Máxima på et arrangement om ungdom, ytringsfrihet og hatefulle ytringer i Deichman Bjørvika. Deretter møter kongeparet statsministeren etterfulgt av regjeringens lunsj på Akershus slott.

Om ettermiddagen vil det være samtaler om norsk-nederlandsk forsvarssamarbeid om bord på marinefartøyet HMS Rotterdam, som ligger til kai i Oslo under besøket. Onsdag kveld inviterer det nederlandske kongeparet til et returarrangement med konsert på MUNCH i Bjørvika.

Besøker også Trøndelag

Torsdag 11. november ledsager Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon kongeparet til Trondheim, med et program viet teknologi-, forsknings- og næringslivssamarbeid. Dagen innledes på Brattørkaia, hvor SINTEF og NTNU vil belyse mulighetene som ligger i havet.

Om ettermiddagen besøker kongeparet universitetsområdet på Gløshaugen. Der møtes norske og nederlandske aktører for å diskutere samarbeid innen energiomstilling, karbonfangst og -lagring (CCS) og hydrogen.

Statsbesøket avsluttes med en korkonsert i Nidarosdomen.

Programmet er fortsatt under planlegging og endringer kan forekomme.

Akkreditering

Interesserte medier akkrediteres gjennom Utenriksdepartementet. Frist for akkreditering er 2. november. Kontaktperson i UD er Jens Christian Boysen på e-post jens.christian.boysen@mfa.no eller telefon 949 82 099.

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.