Minnemarkeringer i Trøndelag

I år er det 10 år siden Norge ble rammet av terrorhandlingene på regjeringskvartalet og Utøya. I likhet med resten av landet planlegges det i Trøndelag en rekke minnemarkeringer.

Publisert 01.07.2021

22. juli 2011 har satt varige spor i landet vårt og er en dag vi aldri vil glemme. Både i Oslo, ved Utøya og i resten av landet er det lagt opp til en rekke markeringer. I flere av kommunene i Trøndelag har det vært markeringer hvert år siden 2011 med ulike arrangement, gjerne i tilknytning til minnesmerkene som er satt opp.

I år vil det være flere markeringer, i tillegg til at det også ringes i kirkeklokker kl. 12.00 over hele landet den 22. juli.

En rekke markeringer i fylket

Statsforvalteren i Trøndelag har tilskrevet kommunene, med den hensikt å få en oversikt over minnemarkeringene. I Trøndelag planlegges det en rekke markeringer, og flere av arrangementene ligger inne på hjemmesidene til 22.juli-senteret. Der er programmet for markeringene i Trondheim, Malvik, Stjørdal, Levanger, Verdal og Namsos nærmere beskrevet.

Statsforvalteren i Trøndelag har fått tilbakemeldinger om at det også planlegges markeringer i kommunene Heim, Midtre Gauldal, Rennebu, Nærøysund og Steinkjer. Flere steder vil også "Generasjon Utøya" vises på kino.  

Trøndelag Fylkeskommune

  1. juli markeres i fylkeskommunens digitale kanaler. I tillegg vil Ungdommens fylkesutvalg Trøndelag fylkeskommune (UFU) og Trøndelag barne- og ungdomsråd (TRØBUR) fremføre en digital appell som blir presentert på fylkeskommunens nettside og sosiale medier.

Religiøse minnemarkeringer

Trondheim

  • Minnegudstjeneste i Nidarosdomen kl. 14.15
  • Flerreligiøs minneseremoni ved Vestfrontplassen kl. 12.00 (Samarbeidsrådet for Tros‐ og livssynssamfunn som er arrangør)

Orkdal

  • Minnegudstjeneste i Orkdal kirke kl. 17.00

Levanger

  • Minnegudstjeneste i Levanger kirke kl. 17.00

Malvik

  • Åpen kirke i Malvik kl. 15.00 – 18.00

Namsos

  • Åpen kirke i Namsos kirke fra kl. 12.00

Frøya

  • Sletta kirke åpner dørene kl. 12.00

Støren

  • Åpen kirke kl 17:30-18:30
  • Minnegudstjeneste kl. 19.00

Det som gjengis over er det kommunene og kirkene har meldt til oss i forbindelse med vår spørring. Vi presiserer at det også kan bli arrangert andre minnemarkeringer rundt om i fylket. Nærmere informasjon kan ligge på kommunenes hjemmesider. 

 

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.