Matproduksjon

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.

Publisert 21.06.2022

Rekordmange lokalmatprodusentar på Gladmat 29. juni- 2. juli

Nå er det berre ei veke til det brakar laust i Stavanger med ein frisk og fresh Gladmat-festival. To år med corona er gløymt, og folk er klare for matopplevingar i særklasse og festivitas.


Publisert 20.06.2022

Betydeleg investeringsvilje i landbruket - 2022 intet unntak

Fredag i sist veke var det dialogmøte i landbrukspartnarskapet der Innovasjon Norge la fram status for bruk av investeringsmidlane. Rekruttering var også på dagsorden.


Publisert 14.06.2022

Mange gjeve priser til Norge under Ciderworld 2022

OmCider, Eiane gard og Apal sideri, alle fra Hjelmeland, er blant de norske siderprodusentene som stakk av med utmerkelser.


Publisert 03.06.2022

Ein epoke i Ytre Ryfylke tek slutt når Kari Sand nå sluttar

I desse dagar har vår aktive Kari Sand sine siste arbeidsdagar på kontoret sitt på Jørpeland. Ei epoke med fokus på verdiskaping i ytre Ryfylke går mot slutten, andre må ta stafetten vidare.


Publisert 20.05.2022

Vant pris for marmelade laget av snåle grønnsaker

Ungdomsbedriften Godt i glass fra Karmsund videregående skole har vunnet Jord-fjord-bord prisen for marmelade av frukt og grønnsaker som ellers ville bli kastet.


Publisert 01.03.2022

Nysgjerrig på landbruket?

Hvor mange melkeprodusenter er det i Rogaland? Er det flere som produserer epler nå enn i 2018? Hvor mange kollegaer får du om du starter med grønnsaksproduksjon i Sandnes? Kommunen og bonden finner svarene hos Landbruksdirektoratet.


Publisert 22.02.2022

Slakteriene samarbeider

Slakteriene i Rogaland er til daglig i skarp konkurranse om markedsandeler, tilførsel av norske råvarer og bøndene som leverandører. Til tross for konkurransen er slakteriene i Rogaland raske til å samarbeide om prosjekt eller tiltak som er til fordel for hele næringen og alle leverandørene.


Publisert 19.11.2021

Salg av deilig lokalmat på Bondens marked 20.november

I morgen bør du ta turen til Ålgård og kjøpe med deg kortreist kvalitetsmat rett fra bonden. 


Publisert 26.10.2021

Ost fra Stavanger Ysteri til topps i Norgesmesterskap

Konrad heter den nye kjendisen som stakk av med seieren i Norgesmesterskap i ost.


Publisert 22.10.2021

Urfe-seminar skapte engasjement og matglede på Moi

Interessa og etterspurnaden av bevaringsverdige storferasar har vært aukande dei siste åra. Den 18. oktober blei produsentar, interessentar, rådgjevarar og Ryfylkekokken samla på eit innhaldsrikt fagmøte. Møtet blei arrangert i samarbeid med Urfe SA, Nortura og Statsforvaltaren i Rogaland.