Næringsutvikling

Mat
Oppdatert 08.04.2024

Statsforvalteren skal legge til rette for næringsutvikling og innovasjon, i samarbeid med andre regionale og lokale aktører. Regionale og lokale fortrinn og muligheter skal tas vare på og utvikles slik at vi sikrer det økonomiske grunnlaget for framtiden. Statsforvalteren skal også bidra til å skape et godt samspill mellom landbruket og andre sektorer.

Samarbeid om fylkesplaner, næringsplaner, Inn på tunet-tiltak, reiselivsplaner, utvikling av matproduksjonen og bioenergiprogram står sentralt i dette arbeidet. 

Statsforvalteren har en pådriverrolle knyttet til Innovasjon Norges utviklingsprogram for lokalmat. Utviklingsprogrammet har økonomiske virkemidler innen områdene vekstbedrift, bedriftsnettverk, kompetanse og omdømmebygging.

Innovasjon Norge forvalter bedriftsrettede midler til investering og bedriftsutvikling (IBU-midler). Fylkeskommunen har ansvaret for regionalt næringsprogram og forvaltningen av midler til regional tilrettelegging, kystskogbruket og rekruttering og kompetanseheving på landbruks- og matområdet.

Vis mer


Publisert 08.09.2014

BU-prisen 2014 til Gjøra Bygdeutvikling

Under Dyregoddagane 2014 i Gjemnes delte Innovasjon Norge ut bygdeutviklingsprisen til Gjøra bygdeutvikling i Sunndal. Gjøra bygdeutvikling har stått for mobilisering i bygda. Dei har m.a. redda butikken som Coop la ned, noko som skapte kraftig mobilisering av både folk og kapital.


Publisert 30.06.2014

Meir offensive framtidshaldningar på Nordmøre

Prosjektet «Mjølkas framtid på Nordmøre» har foregått i perioden 2011 -2014, og har skapt meir offensive haldninger og aktive val hos melkeprodusentane. Dette er eit av punkta i konklusjonen etter endt prosjekt.

 


Publisert 27.11.2012

Kan fjøset bli heimebakeri og låven selskapslokale?

Dei gamle bygningane på garden representerer eit potensiale for næringsutvikling. Fylkesmannen viser på ei eiga nettside åtte gode eksempel på bygningar som har fått ny bruk. Her kan du finn inspirasjon og gode idèar til kva du kan gjere om du har ein driftsbygning ståande ubrukt.