Avfall og gjenvinning

Oppdatert 22.01.2024

Avfall og gjenvinning omfattar innsamling, mottak, lagring, behandling, gjenvinning og anna handtering av avfall. Dette kan føre til utslepp av klimagassar, tungmetall og andre miljøgifter.

Farleg avfall

Farleg avfall kan ikkje handterast saman med vanleg avfall. Farleg avfall inneheld helse- og miljøfarlege kjemikaliar som kan føre til alvorleg forureining og skade menneske og dyr. Verksemder som produserer farleg avfall, har plikt til å levere avfallet til eit godkjent avfallsmottak. Før transport skal avfallet deklarerast elektronisk på www.avfallsdeklarering.no

Statsforvaltaren kan gi løyve

Statsforvaltaren er forureiningsstyresmakt for dei fleste avfallsanlegg og kan gi løyve til verksemd som fører til forureining. Dette omfattar anlegg for mottak, sortering og behandling av avfall, bilvrakplassar, deponi, komposteringsanlegg og forbrenningsanlegg. Når Statsforvaltaren gir slike løyve, må verksemda i nokre tilfelle setje i gang spesifikke tiltak for å minske ulempa for andre. Statsforvaltaren skal også hente inn avfallsplanar frå hamner og drive tilsyn med dei.

Statsforvaltaren kontrollerer avfallsanlegga for å sikre at krava i løyva blir etterlevde. Det er forureiningslova, avfallsforskriftene, internkontrollforskrifta og løyva som er gitt, som ligg til grunn for kontrollane. 

Vis meir

Fann du det du leitte etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønskjer at vi skal svare deg.

Publisert 26.05.2014

Utsleppsløyve til Risa AS i Time kommune

Risa AS er gitt løyve til mottak, mellomlagring og gjenvinning av betong, tegl og asfaltmasse på gnr.62 bnr.15 på Skaraberget i Time.


Publisert 19.05.2014

Søknad om endring av løyve Franzefoss Gjenvinning AS på Forus

Ny høyring av søknad om endring av løyve etter forureiningslova til Franzefoss Gjenvinning AS sitt anlegg på Geitaberget 15 i Stavanger kommune.


Publisert 01.10.2013

Løyve til Vaule Sandtak AS i Time kommune

Fylkesmannen har gitt Vaule Sandtak AS løyve etter forureiningslova til mottak, mellomlagring og gjenvinning av betong og tegl på verksemda sitt anlegg gnr.30 bnr.5 Nordre Kalberg i Time kommune.


Publisert 08.05.2013

Endra løyve til Westco Miljø AS i Sandnes

Westco Miljø AS på Forus i Sandnes kommune har fått endra løyve etter forureiningslova.


Publisert 15.01.2013

Løyver til Ryfylke Renovasjon AS i Strand kommune

Fylkesmannen har gitt to løyve til avfallshandtering på anlegget til Ryfylke Renovasjon AS, Nordmarka i Strand kommune.