Næringsutvikling

Oppdatert 08.04.2024

Statsforvaltaren skal leggje til rette for næringsutvikling og innovasjon i samarbeid med andre regionale og lokale aktørar. Regionale og lokale fortrinn og moglegheiter skal vernast og utviklast, slik at vi sikrar det økonomiske grunnlaget for framtida. Statsforvaltaren skal også medverke til å skape eit godt samspel mellom landbruket og andre sektorar. 

Samarbeid om fylkesplanar, næringsplanar, Inn på tunet-tiltak, reiselivsplanar, utvikling av matproduksjonen, skogbruksplanar og bioenergiprogram står sentralt i dette arbeidet. 

Statsforvaltaren har ei pådrivarrolle knytt til Innovasjon Noregs utviklingsprogram for lokalmat. Utviklingsprogrammet har økonomiske  verkemiddel innan  områda vekstbedrift, bedriftsnettverk, kompetanse og omdømmebygging.

Innovasjon Noreg forvaltar bedriftsretta midlar til investering og bedriftsutvikling (IBU-midlar). Fylkeskommunen har ansvaret for regionalt næringsprogram og forvaltning av midlar til regional tilrettelegging, kystskogbruket og rekruttering og kompetanseheving  på landbruks- og matområdet.

Vis meir

Både Fylkesmannen i Nordland, Nordland fylkeskommune og Innovasjon Norge i Nordland, har sentrale roller og oppgaver i gjennomføringen av landbruks- og matpolitikken. Fra 1. januar 2020 forvaltes regionale tilskuddsmidler for landbruket av Nordland fylkeskommune. 

Nyheter

Fann du det du leitte etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønskjer at vi skal svare deg.

Publisert 18.12.2012

RNP Nordland - nyheter

Regionalt Næringsprogram for landbruket i Nordland 2013 – 2016 (RNP Nordland) inneholder endringer både når det gjelder økonomiske satser og ordninger.


Publisert 18.12.2012

Regionalt Næringsprogram er klart

Regionalt Næringsprogram for landbruket i Nordland 2013-2016 (RNP Nordland) er en strategi for landbruket i fylket og gjelder fra 1. januar 2013.


Publisert 18.12.2012

Ny besøksordning for unge bønder

Fylkesmannen i Nordland har gitt Innovasjon Norge i oppdrag å utforme og administrere en ny besøksordning. Ordningen gjelder fra 2013 for unge bønder under 35 år innen tradisjonelt landbruk. Bøndene må ha overtatt gård i løpet av de to siste årene.


Publisert 03.12.2012

Nord-Norge til Grüne Woche

Kremen av nordnorsk reiseliv, matprodusenter, kokker og kokkelærlinger reiser til Berlin i januar for å promotere Norge og Nord-Norge som et attraktivt reisemål. Sammen skal de vise alt det flotte vi har å by på av mat og opplevelser.


Publisert 30.11.2012

Regionalt bygdeutviklingsprogram

Fylkesmannen har mottatt nasjonale føringer for arbeidet med regionale bygdeutviklingsprogram fra Landbruks- og matdepartementet.