Næringsutvikling

Oppdatert 08.04.2024

Statsforvaltaren skal leggje til rette for næringsutvikling og innovasjon i samarbeid med andre regionale og lokale aktørar. Regionale og lokale fortrinn og moglegheiter skal vernast og utviklast, slik at vi sikrar det økonomiske grunnlaget for framtida. Statsforvaltaren skal også medverke til å skape eit godt samspel mellom landbruket og andre sektorar. 

Samarbeid om fylkesplanar, næringsplanar, Inn på tunet-tiltak, reiselivsplanar, utvikling av matproduksjonen, skogbruksplanar og bioenergiprogram står sentralt i dette arbeidet. 

Statsforvaltaren har ei pådrivarrolle knytt til Innovasjon Noregs utviklingsprogram for lokalmat. Utviklingsprogrammet har økonomiske  verkemiddel innan  områda vekstbedrift, bedriftsnettverk, kompetanse og omdømmebygging.

Innovasjon Noreg forvaltar bedriftsretta midlar til investering og bedriftsutvikling (IBU-midlar). Fylkeskommunen har ansvaret for regionalt næringsprogram og forvaltning av midlar til regional tilrettelegging, kystskogbruket og rekruttering og kompetanseheving  på landbruks- og matområdet.

Vis meir

Både Fylkesmannen i Nordland, Nordland fylkeskommune og Innovasjon Norge i Nordland, har sentrale roller og oppgaver i gjennomføringen av landbruks- og matpolitikken. Fra 1. januar 2020 forvaltes regionale tilskuddsmidler for landbruket av Nordland fylkeskommune. 

Nyheter

Fann du det du leitte etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønskjer at vi skal svare deg.

Publisert 04.09.2015

Bli god på gårdsbutikk i Nordland

Har du lyst til å starte opp gårdsbutikk eller forbedre den du har? Meld deg på seminar i november og studietur i januar! Påmeldingsfristen er 2. oktober 2015.


Publisert 21.08.2015

Landskapsressursanalyse som verktøy for næringsutvikling

Fylkesmannen i Nordland har gleden av å presentere Landskapsressursanalyse for området Rolvsfjord-Lauvdalen-Hellosan i Vestvågøy kommune.


Publisert 01.07.2015

Søk om tilskudd til utviklings-og tilretteleggingstiltak

Klikk deg inn på vårt nye søknadsskjema, fyll ut informasjon om tiltaket du vil søke om støtte til, last opp vedlegg og send inn. Elektronisk.


Publisert 30.06.2015

Søknadsskjema for tilskudd til utviklings- og tilretteleggingstiltak

Vårt elektroniske skjema for søknad om tilskudd til utviklings- og tilretteleggingstiltak er midlertidig ute av drift.


Publisert 16.06.2015

Kurs i prosjekt- og prosessledelse

Har du en prosjektidé og trenger hjelp til prosessen? Her er kurset for deg som ikke bare snakker om at bygda eller næringa trenger utvikling, men som vil gjøre noe med situasjonen.


Publisert 05.06.2015

God oppslutning og stort engasjement om bygdemobilisering

Fylkesmannen arrangerte konferanse på Saltstraumen Hotell i Bodø om bygdemobilisering, innovasjon og lokalt næringsarbeid 3. og 4. juni.


Publisert 30.04.2015

Ny rapport om lønnsomheten på store melkebruk i Nordland

Innovasjon Norge har sett på hvordan økonomien og livssituasjonen er for åtte gårdbrukere flere år etter at de har gjennomført større bruksutbygginger. I hovedsak er gårdbrukerne fornøyd med egen hverdag. De har den økonomiske situasjonen under kontroll, og den økonomiske handlefriheten har økt.


Publisert 26.03.2015

Konferanse om bygdemobilisering og lokalt næringsarbeid


Publisert 26.03.2015

Søk midler til utviklings- og tilretteleggingstiltak i landbruket

Fylkesmannen har midler hvis du har gode ideer og prosjekter.


Publisert 25.03.2015

Inspirasjonsseminar for salg av lokalmatprodukter