Næringsutvikling

Statsråd Dale til Rogaland
Biogass og beiteressursar er sentrale tema når statsråd Jon Georg Dale besøker Rogaland i dag.
Publisert 16.01.2017
Rogalandsbønder er meir fornøgde
Det viser undersøkinga Norsk senter for bygdeforskning har gjort om korleis rogalandsbonden ser på framtida. Seniorforskar Jostein Vik viser til at bønder i Rogaland har sterk yrkesidentitet, og er meir tilfredse med økonomisk utvikling enn landet for øvrig. Superbonde May-Britt Lode meiner bøndene kan vere stolte over det dei produserer.
Publisert 16.01.2017
Kan Rogaland bli ystefylke?
Tolv ysteentusiastar har i fire dagar fordjupa seg i mjølk og ysteteknikk, og har dermed teke første steget mot eigen foredling av mjølk.
Publisert 09.01.2017
Dagtilbod på gard for personar med demens
Ny nasjonal handbok og nasjonal demensplan viser korleis kommunane kan nytte gardsbruk i sine tilbod for heimebuande personar med demens. I Rogaland er det allereie fleire døme på dagtilbod på gardsbruk for denne gruppa.
Publisert 04.01.2017
Noregs beste mat- og drikkeprodukt blir kåra i Stavanger
Fredag 6. januar er det niande gang at mathovudstaden er vertskap for kåringa av dei beste mat- og drikkeprodukta i Noreg.
Publisert 02.01.2017
Lær meir om mathandverk
Matsmiå 2017 er spekka med fantastiske føredrag og kurs. Det blir ei oppleving av dei sjeldne å få høyre gardsfrua Live Skinnes som rei på hest til hagefest på slottet, og Charles Tjessem som er verdsmeister i kokkekunst og lidenskapeleg oppteken av lokale råvarer.
Publisert 19.12.2016
Hald dei friske dyra friske
Høgt smittepress er ei stor utfordring for rogalandsbonden. Sjakktrekket er at bonden må slå ring rundt sin eigen gard og hindre smitte i å komme inn i fjøset.
Publisert 29.11.2016
Reduserte mjølkekvoter ikkje til hinder for nyskaping
Staten reduserer kvotene for kumjølk med 2% frå i fjor, og for bøndene i Rogaland utgjer dette snaut 6 millionar liter mjølk.
Publisert 15.11.2016
Yst, yst, så får du ein ost
Det har vore ein overveldande respons på våre mjølkeforedlingskurs. 40 deltakarar har hatt gleda av å bli lært opp av den kjende ystaren Lise Brunborg frå Stavanger ysteri.
Publisert 28.10.2016
Lam frå Ryfylkeheiane - ei ny merkevare?
Fire bønder frå Hjelmeland ønsker å få registrert lam frå Ryfylkeheiane som ei beskytta geografisk nemning. Målet er å ivareta tradisjonen med utmarksbeite i regionen, samt å få ut ein meirpris for lamma. Saueprodusentar frå heile Ryfylke vert invitert til informasjonsmøte 10. januar 2017.
Kontaktpersoner
Lenker
Regionale kontaktar
Astrid Brommeland
(Suldal)
astrid.brommeland@suldal.kommune.no
Tlf. 52 79 06 19
Mob. 957 48 637