Nye næringar på garden


Publisert 03.12.2021

Nyyyt AS får pris for foredling av kjøtt fra lokale bønder

Nyyyt AS vinner Bedriftsutviklingsprisen i landbruket i Rogaland for sitt utrettelige arbeid med lokal kvalitetsmat. Foredlingen av sau, svin og storfe for lokale bønder blir lagt merke til.


Publisert 16.11.2021

Norge er anbefalt reisemål av Lonely Planet

På den årlige "best-in-travel"- listen har Norge kommet på andreplass av anbefalte reisemål for 2022. Bærekraft og unike opplevelser er blant kriteriene for utvelgelsen.


Publisert 11.11.2021

Lokalmat fra øverste hylle skal friste tyske ganer

Den Norske Paviljongen på matmessen Grüne Woche er kjent for høy kvalitet på lokalmaten. Deltakerne samlet seg til smaksverksted for å smake på produktene i forkant av matmessen.


Publisert 29.10.2021

Freistande smakar frå fjordregionen på verdas største matmesse

20 utvalde lokalmatverksemder frå heile Vestlandet reiser januar 2022 til messa Internationale Grüne Woche (IGW) i Berlin.


Publisert 28.10.2021

Kurs: Lær å skrive prosjektomtaler og prosjektsøknadar

Rogaland fylkeskommune og Høgskulen på Vestlandet inviterer nybegynnarar til kurs 17. november i Haugesund. Kurset er gratis og gir deltakarane eit innblikk i kva som skal til for å skrive ein god prosjektsøknad.   


Publisert 15.09.2021

Lær meir om siderproduksjon!

1. oktober blir det arrangert eit innføringskurs i siderproduksjon med sidersmaking og besøk til siderprodusent.


Publisert 18.08.2021

Nå kan du søke om støtte til regionale tilretteleggingsprosjekt i landbruket!

Midlene skal legge til rette for regional næringsutvikling med mål om å styrke bærekraftig verdiskaping i landbruket. Søknader behandles fortløpende til potten er tom.


Publisert 31.05.2021

Andelslandbrukene i Norge omsetter for over 15 millioner

Fersk rapport viser at antall andelslandbruk og omsetningen bare går én vei – oppover.


Publisert 15.04.2021

Nyttig kompetansetilbod for lokalmatprodusentar

Kompetansenettverket for lokalmat SØR held til hos Nofima på Ullandhaug i Stavanger. Her kan bønder og andre matprodusentar med inntil 10 årsverk få tilbod om hjelp for å lukkast med vidareutvikling og verdiskaping.


Publisert 19.03.2021

Ny rapport om auka produksjon og bruk av norsk fôr

Landbruksdirektoratet tilrår verkemidlar for å auke norskandelen i kraftfôr, produsere meir og betre grovfôr, og auke beitinga.