Skogbruk

Bildemontasje skog
Oppdatert 20.12.2023

Statsforvaltarens oppgåver innanfor skogbruk er knytte til den langsiktige forvaltninga av skog som ressurs for lønnsam næringsverksemd. I samarbeid med andre aktørar er Statsforvaltaren er også engasjert i arbeidet for større verdiskaping basert på trevirke som råstoff.

Statsforvaltaren skal vere ein pådrivar for auka bruk av trevirke som bygningsmateriale og til produksjon av bioenergi. Det er også eit viktig mål å medverke til at vi har ein infrastruktur som kan sikre ein effektiv og lønnsam hogst, samtidig som næringa tek omsyn til miljøet.

Statsforvaltaren gir rettleiing og assistanse til kommunane på område som vegplanlegging, bioenergi, skogskjøtsel og miljøspørsmål. Andre arbeidsområde er koordinering av skogbruksplanlegginga i fylket, forvaltning av skogavgiftsordninga, tilskotsforvaltning og kontrolloppgåver.

Vis meir

Ordninger for skogbruket


Publisert 17.04.2020

Ny tilskuddsordning for vårens skogplanting

Om lag 18 av landets 30 millioner skogplanter skal plantes i Innlandets skoger i vår. Koronasituasjonen har ført til en krevende situasjon for skogbruket, og det er derfor innført et midlertidig tilskudd for å sikre planting av skogplanter våren 2020.


Publisert 28.03.2020

Ekstraordinært tilskudd til skogplanting

På grunn av koronasituasjonen har Landbruks- og matdepartementet åpnet opp for et ekstraordinært tilskudd til skogplanting våren 2020 på inntil 2 kr pr plante. Til sammen inntil 60 millioner kroner.


Publisert 07.02.2020

AVLYST: Vårsamling for skogbruket i Innlandet 2020

Nå har situasjonen og rådene rundt koronaviruset blitt innskjerpet, både nasjonalt og regionalt. Vårsamlingen samler rundt 200 skogfolk fra hele Innlandet, og vår vurdering er at det innebærer en for høy risiko å avholde årets vårsamling. Vårsamlingen er derfor AVLYST (ev. vurderer vi å utsette til høsten, det har kommet ønske fra næringa om det).


Publisert 15.01.2020

Stor aktivitet i Innlandsskogbruket viktig for et grønt skifte

Vi legger bak oss et år som Oppland og Hedmark og går samlet inn i det nye året som Innlandet. Innlandet har blitt landets største skogfylke, med 30 prosent av landets produktive skogareal og 40 prosent av avvirket volum til industrielt bruk.


Publisert 25.10.2019

Erfaringsutveksling med skogbruket i Dalarna

Fylkesmannens enhet for Skog- og trebruk i Innlandet har hatt fagtur til Mora og besøkt Skogsstyrelsen i Dalarnas distrikt.  Et lærerikt besøk der også Länsstyrelsens enhetsleder for naturforvaltning deltok.


Publisert 03.10.2019

Tilskudd fra skogbrukets rentemidler

De som vil søke støtte fra de fylkesinntrukne rentemidlene i 2020 må sende søknad til Fylkesmannen i Innlandet innen 1. november 2019.


Publisert 27.09.2019

Departementet positive til trebru-initiativ

Politisk ledelse i Landbruks- og matdepartementet er positive til Innlandets engasjement for at en Mjøsbru kan bygges i tre. En slik satsing kan bli et nytt kapittel i Innlandets utviklingen av treteknologi.


Publisert 30.08.2019

Seminar om fjellskogskjøtsel – i professor Morks fotspor på Hirkjølen

Mye skogkompetanse fra den offentlige skogforvaltningen i Innlandet var samlet på Hirkjølen i Ringebu kommune for å styrke kunnskapsgrunnlaget om bruk og stell av fjellskogen.


Publisert 28.08.2019

Øremerket miljøtilskudd i skog 2019

Landbruksdirektoratet har nå kommet med endelig opplegg for forvaltning og bruk av de øremerkede midlene til miljøtiltak i skog for 2019. Skogeiere kan nå søke på totalt 8 millioner kroner.


Publisert 07.08.2019

Møt Knut på Skogbrukstunet

Du kan møte Fylkesmannen i Innlandet på stand under De nordiske jakt- og fiskedager 8.-12. august på Skogmuseet. Knut Storberget selv vil by på kaffe og en prat på Skogbrukstunet lørdag kl. 12.30.