Skogbruk

Bildemontasje skog
Oppdatert 20.12.2023

Statsforvaltarens oppgåver innanfor skogbruk er knytte til den langsiktige forvaltninga av skog som ressurs for lønnsam næringsverksemd. I samarbeid med andre aktørar er Statsforvaltaren er også engasjert i arbeidet for større verdiskaping basert på trevirke som råstoff.

Statsforvaltaren skal vere ein pådrivar for auka bruk av trevirke som bygningsmateriale og til produksjon av bioenergi. Det er også eit viktig mål å medverke til at vi har ein infrastruktur som kan sikre ein effektiv og lønnsam hogst, samtidig som næringa tek omsyn til miljøet.

Statsforvaltaren gir rettleiing og assistanse til kommunane på område som vegplanlegging, bioenergi, skogskjøtsel og miljøspørsmål. Andre arbeidsområde er koordinering av skogbruksplanlegginga i fylket, forvaltning av skogavgiftsordninga, tilskotsforvaltning og kontrolloppgåver.

Vis meir

Ordninger for skogbruket


Publisert 16.12.2020

Tilskuddsmidlene til skogsvegbygging og drift blir brukt opp

Kommunene i Innlandet har samarbeidet regionalt og klart å tildele tilskuddsmidlene til gode tiltak både for drift med taubane og til veiprosjekter.


Publisert 01.11.2020

Tidsfrister for skogeier til å søke på tilskuddsordninger i skogbruket

Skogeier som har utført skogtiltak som kan få tilskudd må søke kommunen så fort som mulig, og seinest innen følgende tidsfrister i november 2020:


Publisert 27.10.2020

Miljøtilskudd i skog - skogeiers søknadsfrist er 1. november

Ivaretakelse av nøkkelbiotoper, rovfuglreir og tiurleiker er formål som kvalifiserer for miljøtilskudd til skogeier. Det er usikkert om nåværende ordning med nasjonal tilskuddskvote opprettholdes i 2021.


Publisert 09.10.2020

Tilskudd fra skogbrukets rentemidler

Det kan gis støtte til FoU-prosjekter, informasjons- og opplæringstiltak, undersøkelser, samt fellesutgifter i sammenheng med skogfaglige arrangementer.


Publisert 27.08.2020

Husk frist 1. september for ekstraordinært tilskudd til skogplanting

Plantet du selv i vår? Skogeiere som selv sto for vårens skogplanting, må sende søknad til kommunen innen 1.9 for å få dette tilskuddet. Gjelder også ved planting av juletrær.


Publisert 26.06.2020

Mye barkbiller kan føre til skader på skog

Den varme forsommeren har bidratt til gode yngleforhold for stor granbarkbille, en av de største skadegjørerne for tømmerskogen.


Publisert 10.06.2020

Kvantesprang i skogbrannovervåkinga

I samarbeid med 110 Innlandet og skognæringa har vi spleisa på nytt, moderne utstyr for skogbrannflyovervåkning. Ny teknologi gir mer presis informasjon om skogbranner med raskere og sikrere innsats ved brann.


Publisert 09.06.2020

Tiltakspakka for skogsentreprenørene er på plass

Tilskuddsordningen skal avhjelpe negative konsekvenser i skogbruket som følge av utbruddet av Covid-19 ved å bidra til at skogeiere i økt grad sysselsetter skogsentreprenører med helmekanisk driftsutstyr eller taubane.


Publisert 13.05.2020

Innlandsskogbruket i tall 2019

Her er endelig alle tallene og analysene fra Innlandsskogbruket i 2019. Fylkesmannen fører statistikk over de ulike tiltakene i skogbruket basert på skogfond­regnskapet, noe som favner det meste av skogbruksaktiviteten i fylket.


Publisert 17.04.2020

Ny tilskuddsordning for vårens skogplanting

Om lag 18 av landets 30 millioner skogplanter skal plantes i Innlandets skoger i vår. Koronasituasjonen har ført til en krevende situasjon for skogbruket, og det er derfor innført et midlertidig tilskudd for å sikre planting av skogplanter våren 2020.