Bruk av tre

Romsdal Videregående skole i Molde er bygd i tre.
Romsdal Videregående skole i Molde er bygd i tre. Foto: Espen A. Istad // STUDIO ISTAD.

Statsforvaltaren skal bidra til auka bruk av tre som bygningsmaterial. Oppdraget har vi fått frå Landbruks- og matdepartementet.

Tre er fornybart, miljøvennleg og framtidsretta. Som byggematerial er tre allsidig og raskt å bygge med. Dessutan er trematerial konkurransedyktige både økonomisk, miljømessig og i mange tilfelle også teknisk.

Prosjektet Tredrivaren i Møre og Romsdal skal bidra til å auke bruken og kompetansen om tre som bygningsmateriale. Tredrivaren skal også bidra til auka verdiskaping hos trebasert industri. 

Prosjektet er oppretta av Statsforvaltaren i Møre og Romsdal i eit samarbeid med Innovasjon Norge, Fylkeskommunen i Møre og Romsdal, Arkitektforeininga, Skognæringsforum og Trefokus.


Publisert 19.05.2021 av Lena Skattum Sandvik

Skole og barnehage på Sæbø skal byggjast i massivt tre. Det vert feira med skogplanting 26. mai!

– Tredrivaren i Møre og Romsdal er skikkeleg glad for at Ørsta kommune skal byggje ny skole og barnehage på Sæbø i massivt tre! Vi ønskjer å markere gleda ved å plante trær med elevane, seier tredrivar Christina Qvam Heggertveit.


Publisert 01.07.2020

Kva betyr det grøne skiftet for trebaserte næringar

Med overskrifta Trebaserte næringar; kva moglegheiter gir det grøne skiftet - inviterte Tredrivaren eit knippe bedrifter frå verdikjeda til tømmer til ein innovasjonsverkstad saman med ProtoMore. Saman såg deltakarane framover og drøfta kva det grøne skiftet betyr for etterspørselen etter trebaserte produkt.


Publisert 29.06.2020

Frå tre-avfall til designmøblar

I Surnadal ligg fleire spennande trebaserte bedrifter. Fleire av desse har vore i forkant med omsyn til trebasert produktutvikling i mange år, det gjeld mellom anna Bøfjorden sag og Solem sag.


Publisert 05.12.2019

Stipend for å fremme smart bruk av tre i Møre og Romsdal

Tredrivaren i Møre og Romsdal lyser ut stipendet for samarbeid mellom studentar, utdanningsinstitusjonar og trebasert industri og næring.


Publisert 27.06.2019

Klimasatsmidlar til Ørsta kommune

Kan ein byggje ein klimavennleg skule i tre der ein veit det er utfordringar kring skred? Eller må ein byggje eit «fort» i betong?


Publisert 25.02.2019

Bedre helse med tre

Visste du at du sover bedre i en seng laget av tre enn i en annen seng?


Publisert 12.12.2018

Det grøne skiftet i praksis - dialogkonferanse i Stranda

Entreprenørar, rådgjevarar og andre leverandørar i byggebransjen var fredag 7.12. inviterte til ein dialogkonferanse, for å høyre om kommunane Ørsta, Ålesund og Stranda sine byggjeplanar for dei kommande åra. Det vart presentert planar for fem skulebygg og ein brannstasjon.


Publisert 19.03.2018

Nettverk for berekraftige bygg

Fylkesmannen i Møre og Romsdal arrangerte samling «Nettverk for berekraftige bygg» i prosjektet Auka bruklav tre i offentlege bygg i Ålesund 28. februar. Hovudtema for samlinga var miljøabisjonar og innovative offentlege innkjøp som metode for å nå kommunanes klimamål.


Publisert 17.10.2017

Stipend for å fremme smart bruk av tre i Møre og Romsdal.

Stipendet skal stimulere til samarbeid mellom studentar, utdanningsinstitusjonar, industri/næring, InnovasjonsTre og Tredriveren i Møre og Romsdal. Ordninga er open for alle studentar med fag som er av interesse for treforedling- og byggebransjen i Møre og Romsdal.


Publisert 28.09.2016

Auka interesse for tre som bygningsmateriell

Stadig fleire vel å bruke tre som bygningsmateriell. Gode effekter på inneklima, pris, byggetid og miljøvenleg bygningsmaterial gjer at bruken av tre er aukande!