Koronavirus (COVID 19)

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.

Publisert 31.08.2020

Helsedirektøren møtte kommunene i Trøndelag

Helsedirektør Bjørn Guldvog deltok i Teams-møte med kommunedirektørene i Trøndelag i dag. Vi har jevnlige møter med kommunene om kornasituasjonen, og denne gangen var helsedirektøren gjest.


Publisert 13.08.2020

Skal sikre trygg skolestart

Til uken er det skolestart for elever i Trøndelag. Skolene skal følge gult nivå i trafikklysmodellen, med mindre lokale helsemyndigheter beslutter at det skal være rødt tiltaksnivå.


Publisert 10.07.2020

Nye reiseråd fra regjeringen fra 15. juli

Regjeringen la frem nye reiseråd fredag 10.juli. De nye rådene åpner for reise til store deler av Europa, uten at du må i karantene når du kommer hjem. Det er også åpnet for innreise til Norge, og for at familie og kjærester til nordmenn kan komme på besøk. 


Publisert 10.07.2020

Kartlegging av merutgifter koronakrisen

For å få et bedre grunnlag for å fordele ekstraordinære skjønnsmidler til kommunene, ber Fylkesmannen i Trøndelag om anslag for netto merutgifter knyttet til koronakrisen. Dette inkluderer også anslag for kommunenes merutgifter til smittevern. Frist for tilbakemelding er 8. september.


Publisert 29.06.2020

Erstatning ved produksjonssvikt krever melding til kommunen

Erstatningsordningen for avlingsskade i plante – og honningproduksjonen er for 2020 utvidet til at den, i tillegg til å gjelde klimabetingede skader, også omfatter erstatning for avlingssvikt som følge av mangel på arbeidskraft grunnet pålagte restriksjoner knyttet til koronapandemien.


Publisert 17.06.2020

Setersesongen 2020 og Covid 19

Vi går mot ein ny setersesong. Med den låge smittestatusen for Covid 19 som vi har i dag så reknar Fylkesmannen med at seterdrifta kan gjennomførast tilnærma normalt.

Vi har utarbeida noen råd til setrane for å hindre spreiing av Covid 19-viruset. Informasjonen er sendt til kommunane i Trøndelag.

Fylkesmannen ønskjer dykk alle ein god setersommar!


Publisert 05.06.2020

Reisekarantene og jobbreiser

Fra 1. juni åpnet regjeringen opp for at jobbreisende kunne slippe karantenetiden ved hjemkomst eller på reise i Norge. Ordningen gjelder jobbreiser i Norden. Her er en presisering om hvilke regler som gjelder i den situasjonen.


Publisert 04.06.2020

Skoleskyss for flere

Utdanningsdirektoratet og Folkehelseinstituttet kommer nå med en presiserende tolkning angående skoleskyss.


Publisert 29.05.2020

Ny tiltakspakke til kommunesektoren

29. mai la regjeringen fram forslag til en ny tiltakspakke for kommunesektoren.    


Publisert 29.05.2020

Pasientrettigheter gjeninnføres

For å ruste opp helsetjenesten og prioritere de sykeste pasientene gjorde Helse- og omsorgsdepartementet midlertidige endringer i helselovgivningen. Nå oppheves endringene slik at de fleste av pasientrettighetene gjelder igjen.