Koronavirus (COVID 19)

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.

Publisert 05.11.2020

Nye tiltak innføres

Statsministeren ber folk begrense sin sosiale omgang. Samtidig innfører regjeringen en rekke nye innstramminger.


Publisert 05.11.2020

Anbefalinger og endringer Covid-19

Torsdag la regjeringen frem nye og strengere smitteverntiltak. Hovedbudskapet til innbyggerne er å holde seg hjemme og ha minst mulig sosial kontakt de neste ukene.


Publisert 04.11.2020

Smitten kommer nærmere

Regjeringen har varslet innstramminger, mens flere kommuner har innført lokale begrensninger og råd.


Publisert 29.10.2020

Varsler mer penger til kommunene 2021

Regjeringen varsler 29.10 at det vil komme forslag om å bevilge 7,3 milliarder kroner mer til kommunesektoren i et tilleggsnummer til statsbudsjettet for 2021. 


Publisert 29.10.2020

Usikker på de nye innstrammingene?

Denne uken innførte Regjeringen nye nasjonale innstramminger. 


Publisert 06.10.2020

Nytt e-læringskurs om prøvetaking ved covid-19 utviklet av NOKULUS

Bakgrunn og informasjon om e-læringskurset:

Laboratorieprøver for covid-19 har en sentral rolle i helsetjenesten sin håndtering av pandemien. Kommunehelsetjenesten må ha tilgang til personale som vet hvordan testen skal utføres, og tilgang til systemer som sikrer at man raskt kan øke sin testkapasitet ved økt smitte og smitteutbrudd (1). Helsedirektoratet har fått tilbakemelding fra mange kommuner om knapphet på personellressurser til å gjennomføre prøvetaking ved covid-19 (2). Helsepersonelloven legger til rette for å benytte personell til andre, nye oppgaver enn det som er tradisjonelt vanlig (3).


Publisert 30.09.2020

Flere nasjonale smitteverntiltak erstattes av lokale tiltak ved smitteutbrudd

Regjeringen gjør nå noen lettelser i de nasjonale smitteverntiltakene. Samtidig må kommunene vurdere strengere tiltak lokalt der smittepresset er høyt.


Publisert 28.09.2020

Delte erfaringer med kommunedirektørene

Indre Østfold kommune hadde tidligere i sommer flere smitteutbrudd av Covid-19. Kommunedirektørene i Trøndelag fikk høre erfaringer fra smitteutbruddene. Vi har jevnlige møter med kommunene om koronasituasjonen, og i dagens møte var rådmann Georg Smedhus gjest.


Publisert 09.09.2020

Tilbake til rødt

Utenriksdepartementet endrer sine reiseråd og fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til regionene Jämtland og Örebro i Sverige, Syddanmark i Danmark og Kajanaland (Kainuu) i Finland, samt til landene Slovakia og Ungarn. 


Publisert 03.09.2020

Fra rødt til gult

Utenriksdepartementet fraråder fortsatt alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Men fra helgen bytter noen land og regioner farge.