Koronavirus (COVID 19)

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.

Publisert 27.04.2020

Starter test av smittestopp-app

Nå starter utprøving av varslingsfunksjonen i Smittestopp-appen. Appen skal først testes i Trondheim, Drammen og Tromsø. 


Publisert 22.04.2020

Nytt om veterinære reiser

Norges Bondelag, Norsk Bonde- og Småbrukarlag og staten ble på tirsdag enige om endringer i jordbruksavtalens bestemmelser om veterinære reiser.

Bakgrunn for endringer er utfordringer knyttet til koronasituasjonen, slik tilfellet har vært på Ytterøya i Levanger kommune, der ferjetrafikken er redusert i en periode i forbindelse med korona.  


Publisert 21.04.2020

Råd om fritidsreiser fra 21. april

Folkehelseinstituttet har kommet med nye råd for fritidsreiser innenlands. Disse rådene gjelder fra 21. april 2020. De understreker at det fortsatt er et godt smittevernråd å redusere slike reiser.


Publisert 21.04.2020

Vellykket åpning av barnehagene

I går åpnet de fleste barnehagene i Trøndelag. I forkant har barnehagene lagt ned en stor innsats for å sikre en trygg gjenåpning.


Publisert 21.04.2020

Avlyser muntlig eksamen i videregående skole

Alle muntlige, muntlig-praktiske og praktiske eksamener i videregående skole avlyses våren 2020. Det opplyser kunnskapsdepartementet i en pressemelding tirsdag ettermiddag.


Publisert 21.04.2020

Informasjon på flere språk

Integrerings- og mangfoldsdirektoratet har laget en samleside med informasjon om korona. Disse ressursene er på flere språk og kan lastes ned gratis. Informasjonen skal ivareta at innvandrergrupper nås gjennom flere informasjonskalaner.


Publisert 20.04.2020

Nye veiledere om smittevern for skolene

Mandag 27. april åpner skoler fra 1. – 4. trinn og SFO. Det gjelder også for elever på VG3 som følger yrkesfaglig løp i skole, og yrkesfagelever på VG2. I dag ble to nye veiledere om smittevern for skole publisert.


Publisert 20.04.2020

Risikoavlastning for grøntprodusentene ved mangel på arbeidskraft

Norges Bondelag, Norsk Bonde- og Småbrukarlag og staten har i dag blitt enige om utformingen av utvidelsen av avlingsskadeordningen for jordbruket slik at den også omfatter avlingssvikt som følge av mangel på arbeidskraft. Formålet med utvidelsen er å skape trygghet for produsentene slik at de setter i gang med planlagt produksjon.


Publisert 20.04.2020

Oppdaterte krisetiltak fra Innovasjon Norge

Innovasjon Norge melder om en del nye endringer i forbindelse med koronasituasjonen, som er aktuelle for landbruket. Du kan lese mer om dette på denne siden.

 


Publisert 20.04.2020

Ekstraordinær utbetaling av rammetilskudd til kommunene 20. april

I dag får kommunene utbetalt ekstra rammetilskudd som følge av koronautbruddet. Utbetalingen til kommune i Trøndelag er samlet på 325,9 mill. kr.