Koronavirus (COVID 19)

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.

Publisert 27.05.2020

Nesten normal skolehverdag

Snart er det slutt på enmetersregelen og fra 2. juni kan hele skoleklasser igjen være samlet på skolen.

 


Publisert 27.05.2020

Takk for innsatsen!

Sakte men sikkert nærmer Trøndelag seg ingen nye påvist smittede med covid -19. Innbyggere, kommuner og helsetjenesten har gjort en formidabel innsats i å slå viruset tilbake.


Publisert 20.05.2020

Ber kommunene gjenåpne NAV-kontorene

I et brev til kommunedirektørene i Trøndelag ber Fylkesmannen kommunene om å gjenåpne stengte NAV-kontor. En gjenåpning må skje på en smittevernforsvarlig måte.


Publisert 15.05.2020

Ny smittevernveileder for grønt

For å hindre spredning av koronaviruset (SARS-CoV-2), stilles det ekstra strenge krav til smittevern hos ansatte og i befolkningen generelt. 

Med bakgrunn i dette er det nå utarbeidet en egen smittevernleder for produksjon av frukt, bær og grønnsaker. 

 


Publisert 11.05.2020

Kurs i håndhygiene for helsepersonell

Folkehelseinstituttet har flere håndhygienekurs som ligger tilgjengelig på nett. Nettundervisningen omfatter covid-19, bruk av personlig beskyttelsesutstyr og håndhygiene til rett tid: Hvordan forebygger vi og hva gjør vi når smitte er påvist?

 


Publisert 07.05.2020

- Vi må alle fortsatt bidra til å hindre smittespredning

Nå som samfunnet gradvis gjenåpnes er det enda viktigere å følge smittevernrådene. En forsiktig gjenåpning av samfunnet forutsetter nemlig at alle fortsetter å være nettopp forsiktige. Oppfordringen kommer fra fylkeslege Jan Vaage.


Publisert 06.05.2020

Åpner for innreise for sesongarbeidere i landbruket

Regjeringen har nå besluttet at det skal åpnes for at alle utenlandske sesongarbeidere som skal arbeide i landbruket, kan reise inn i Norge.


Publisert 05.05.2020

Utbetaling – kompensasjon av bortfall foreldrebetaling barnehage og SFO

Stortinget vedtok den 7. april regjeringens forslag om kompensasjon til kommunene for bortfall av foreldrebetaling i barnehage og SFO. Rammetilskuddet til kommunene ble økt med én milliard kroner. Midlene ble fordelt til kommunene i den ordinære utbetalingen av rammetilskuddet den 4. mai.


Publisert 30.04.2020

Endrer avstandsråd fra 30. april

Fra i dag 30. april endres rådet om å holde avstand. Tidligere skulle vi holde minst to meters avstand til andre. Nå gjelder minst en meter, både innendørs og utendørs.


Publisert 28.04.2020

Endringer i planlagte tilsyn med kommunene

Hensynet til smittevern og kapasitet i kommunene, innebærer store endringer i tilsynsaktiviteten for 2020. Mange av Fylkesmannen i Trøndelag sine planlagte tilsyn med kommunene er, eller vil bli, flyttet i tid. En del tilsyn blir også avlyst.