Koronavirus (COVID 19)

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.

Publisert 17.04.2020

Appen "Smittestopp" lansert av regjeringen

Regjeringen har lansert den nye appen "Smittestopp" denne uka. Hensikten med appen er å lettere kunne spore og stoppe spredningen av koronaviruset. Samtidig med at appen lanseres skal testkapasiteten for Covid-19 økes. Dermed kan samfunnet åpnes mer og kontrollert fremover.


Publisert 16.04.2020

-De forbereder seg godt

Kommunene i Trøndelag er godt i gang med å forberede åpning av barnehager og skoler.


Publisert 15.04.2020

Gradvis åpning

Norge forbereder seg på gradvis og kontrollert gjenåpning av samfunnet. Her i fylket er kommunene godt i gang med å forberede åpning av barnehager og skoler.


Publisert 15.04.2020

Regjeringen gir veiledning om innsyn

Nå er det kommet en ny veileder om innsynsforespørsler. Den gir råd til hvordan slike forespørsler skal behandles. Det er Kommunal - og moderniseringsdepartementet som har utarbeidet veilederen. 


Publisert 14.04.2020

Guide til søknad om kontantstøtte for bedrifter

Regjeringen har innført en kontantstøtteordning for bedrifter i Norge. Ordningen gjelder for alle skattepliktige registrerte foretak i Norge som opplever et omsetningsfall over 30 prosent. I første omgang gjelder kontaktstøtten for mars, april og mai 2020.


Publisert 14.04.2020

Pressekonferanse for barn

Regjeringen holder en ny pressekonferanse for barn. Dette for å svare på nye spørsmål om korona-situasjonen og tiltakene som er innført. 


Publisert 07.04.2020

Regjeringen varsler gradvis åpning

Regjeringen gjør endringer i flere av tiltakene som er innført for å bremse koronasmitte. Det planlegges åpning av barnehager fra 20. april. Skolenes  1.-4. trinn, skolefritidsordninger og elever i videregående, som skal ut i lære neste skoleår, åpnes fra 27. april. Forbudet mot overnatting på fritidseiendom oppheves fra 20. april.


Publisert 07.04.2020

Ekstra skjønnsmidler

Trøndelag har fått ytterligere økning i skjønnnsrammen på grunn av koronautbruddet på 17,464 millioner kroner. Dette kommer i tillegg til tidligere ekstrabevilgning i mars, og økningen totalt er på om lag 35 millioner kroner ekstra for Trøndelag.


Publisert 06.04.2020

Smitteverntiltak overfor pasienter og brukere i kommunal helse- og omsorgstjeneste

Helsedirektoratet har utarbeidet en veileder om rettsgrunnlaget for gjennomføring av karantene, isolasjon med videre i helse- og omsorgstjenesten.


Publisert 03.04.2020

Smittevernutstyr til fordeling

De siste dagene er det kommet smittevernutstyr til Trøndelag. Utstyret skal fordeles mellom sykehusene og kommunene i de ni kommuneregionene i fylket.