Skogkultur

Granplante plantet inntil stubbe
Foto: Mathis Lunde.

Skogkultur er investering i framtidsskogen. Skogkultur kan være tiltak for å få til foryngelse etter hogst, som planting, såing, og markberedning, eller det kan være kvalitetsfremmende tiltak i etablert skog, som ungskogpleie og stammekvisting. Investeringene i skogkultur skal bidra til å sikre framtidig produksjon og verdiskaping, samtidig som viktige miljøverdier blir ivaretatt og utviklet.

Skogkulturtiltak gjøres i et langsiktig perspektiv, og de valgene som tas påvirker både skogens evne til å binde karbon, og skogens evne til å være rustet mot et tøffere klima med økt risiko for skogskader.

Skogbruket skal være sikret tilgang til frø og planter, og Statsforvalteren har ansvar for å kontrollere at treslag og provenienser blir brukt etter gjeldende regler og på en skogbruksfaglig forsvarlig måte.


Publisert 29.10.2012 av Administrator

Standard for utplantingstall for gran i Innlandet

Skogbruket i Hedmark og Oppland har blitt enige om en ny Standard for utplantingstall av gran. Dette er resultatet av et bredt samarbeid mellom næring, forvaltning og FoU-miljøer. Optimal plantetetthet er viktig for kvalitetutvikling, verdiproduksjon og karbonbinding i tømmerskogen.