Verneplan Lofotodden nasjonalpark

Fylkesmannen i Nordland har fått i oppdrag fra Direktoratet for naturforvaltning å starte utredningsarbeidet for en nasjonalpark på yttersida av Moskenesøya. Arbeidet ledes av ei styringsgruppe med representanter fra Moskenes og Flakstad kommune, Nordland Fylkeskommune og Fylkesmannen i Nordland. Les mer om arbeidet med verneplanen i artiklene under.

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 12.02.2013

Kvalvika med Kjerringa i bakgrunnen. Foto: Mia Husdal

Kvalvika med Kjerringa i bakgrunnen. Foto: Mia Husdal

Fann du det du leitte etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønskjer at vi skal svare deg.

Publisert 17.07.2013

Referat fra møtet i styringsgruppa 26.06.2013

Referat fra møtet styringsgruppa for verneplan Lofotodden nasjonalpark hadde på Reine foreligger.


Publisert 12.07.2013

Innspill til oppstartsmeldingen er oppsummert

Styringsgruppa for verneplan Lofotodden nasjonalpark har nå oppsummert alle innspillene som er kommet til melding om oppstart av verneplanen.


Publisert 11.07.2013

Møte i referansegruppa 19. september

Fylkesmannen inviterer i samarbeid med styringsgruppe for verneplan Lofotodden nasjonalpark til møte i referansegruppa. Møtet holdes kl.18 i kommunestyresalen på rådhuset på Reine torsdag 19. september 2013.


Publisert 18.06.2013

Styringsgruppa skal ha møte 26.juni

Styringsgruppa for verneplan Lofotodden nasjonalpark har møte på Reine 26.juni. I forbindelse med møtet skal også styringsgruppa på befaring i utredningsområdet 25. og 26. juni.


Publisert 03.06.2013

Folkemøte ved oppstart av verneplan for Lofotodden

I forbindelse med oppstart av verneplan for Lofotodden nasjonalpark ble det arrangert et folkemøte på Sørvågen 2. mai. 2013. Det var delte oppfatninger blant de fremmøte om hvilke konsekvenser en nasjonalpark på Lofotodden vil få for naturen og lokalbefolkningen i området.


Publisert 02.06.2013

Verneplan for Lofotodden nasjonalpark

Fylkesmannen i Nordland melder om oppstart av arbeid med verneplan for Lofotodden nasjonalpark. Verneplanen berører kommunene Moskenes og Flakstad. Frist for å komme med innspill til oppstartsmeldingen er 5. juni 2013.


Publisert 01.06.2013

Bakgrunn for verneplan - Lofotodden nasjonalpark

Fylkesmannen i Nordland har i brev av 31.5.2012 fått i oppdrag fra Direktoratet for naturforvaltning å starte utredningsarbeidet for en nasjonalpark i Moskenes og eventuelt Flakstad kommune. Oppdraget kommer som følge av et initiativ fra Moskenes kommune der de har anmodet Direktoratet for naturforvaltning om at uredningsarbeidet for en framtidig nasjonalpark på Lofotodden startes.