Krisehandtering

Oppdatert 08.04.2024

Ansvarsprinsippet inneber at den instansen som er ansvarleg for eit område i ein normalsituasjon, også har ansvaret ved ekstraordinære hendingar og kriser. Nærleiksprinsippet inneber at kriser skal handterast på lågast mogleg nivå.

Statsforvaltaren kan samordne innsatsen

Ved større kriser og katastrofar er det ofte fleire instansar som er involverte i krisehandteringa. I slike situasjonar kan Statsforvaltaren samordne innsatsen. Dersom det blir aktuelt å setje i verk ei slik regional samordning, skal det opprettast kontakt mellom Statsforvaltaren og dei aktuelle etatane. Her kan fylkesberedskapsrådet vere eit viktig forum.

Alle fylke skal ha eit fylkesberedskapsråd

Fylkesberedskapsrådet er sett saman av leiarar av offentlege beredskapsetatar, kommunar, næringsliv og frivillige organisasjonar. Rådet er eit forum for gjensidig orientering om beredskapsarbeid, og i ein krisesituasjon vil rådet vere eit sentralt samarbeids- og støtteorgan for Statsforvaltaren.

Ved krig har Statsforvaltaren mynde til å ta hand om viktige samfunnsinteresser dersom kommunikasjonen med regjeringa blir broten.

Vis meir

Fann du det du leitte etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønskjer at vi skal svare deg.

Publisert 11.01.2017

Stor fare for snøskred i Rogaland

Store nedbørsmengder, kombinert med kraftig vind, gjer at NVE vurderer skredfaren i Rogaland som stor i dag. 


Publisert 23.12.2016

Uvêret: Oppgradert til ekstremvêret Urd

Varselet om storm 2. juledag er oppgradert til ekstremvêrvarsel. - Folk bør sikra lause gjenstandar og halda seg unna strandsonene, oppmodar fylkesberedskapssjef Reidar Johnsen. 


Publisert 26.11.2016

Auka trusselnivå for fugleinfluensa

Det er påvist fugleinfluensa i Finland, Russland, Danmark og Sverige. Risikoen for smitte til Norge er rekna som låg.


Publisert 29.09.2016

NVE: Flaumvarsel på oransje nivå i Sauda, Suldal og Hjelmeland

Eit nytt lågtrykk har kome over Vestlandet og Rogaland. Dette kan føra til lokalt mykje regn. NVE har i dag oppgradert flaumvarselet til oransje nivå for tre rogalandskommunar. 


Publisert 07.08.2016

Flaum- og jordskredfare i Rogaland

Fleire stader er det venta 60-80 millimeter nedbør. Lokalt kan det komma opp i heile 120 millimeter. 


Publisert 19.12.2015

Fare for flaum og jordskred i Rogaland

Det er venta mykje nedbør frå natt til søndag og dei kommande døgna i heile Rogaland. Lokalt kan det komma mykje nedbør. Mildvær gjer at nedbøren kjem som regn også i høgfjellet. 


Publisert 06.12.2015

Rådhuset i Bjerkreim under vatn

Søndag føremiddag er situasjonen i samband med ekstremværet "Synne" mest alvorleg i Bjerkreim kommune. Store vassmengder i Bjerkreimsvassdraget har ført til at Vikeså står under vatn.


Publisert 05.12.2015

Uvêret: Oppdatert varsel på raudt nivå

Laurdag og natt til søndag er det venta ekstreme nedbørmengder i indre strok av Rogaland. Det er venta 100-140 millimeter i løpet av eitt døgn, og lokalt i indre strøk kan det koma 140-160 millimeter. 


Publisert 04.12.2015

Ekstremvêret "Synne" er på veg

Meteorologisk institutt har sendt ut varsel om ekstremvêret «Synne» i Rogaland. I tillegg har NVE sendt ut oppdatert flaumvarsel (oransje nivå) for heile fylket. 


Publisert 03.12.2015

Jord- og flaumskredfare i Rogaland

Mildvêr og regn. Mykje regn. Derfor har NVE i dag sendt ut varsel og jord- og flaumskredfare i Rogaland.