Matproduksjon

OmCider sider på Fevoll gard
Bodil Kvame har sagt opp stillinga i banken og satsar fullt på omstilling av garden frå gras og sau til frukt saman med mannen Andreas.
Publisert 05.01.2021
Pandemi har gitt auke i mjølkeproduksjonen i Rogaland
Pandemien har gitt større etterspørsel av norsk kumjølk i 2020, og TINE forventar stor etterspørsel også komande år. Tal frå Landbruksdirektoratet visar ein auke i disponibel kvote på 6,5 prosent frå 2019 til 2020, medan tal føretak er redusert med 3,7 prosent. Kvar fekk vi auke i mjølkekvote og kvar blei den redusert?
Publisert 28.10.2020
AVLYST! Invitasjon til Urfe-samling
Avlyst på grunn av koronan. Urfe SA inviterer til fagsamling på Moi hotell i Rogaland 27. - 28. november. Her får du solid fagleg påfyll med blanding av teori og to gardsbesøk.
Publisert 26.10.2020
Omcider sider
No skjer det endeleg. På Fevoll gard i Hjelmeland putrar det no 3000 liter sider i ein stor ståltank i det nye sideriet.
Publisert 21.10.2020
Osten Rabben er snart klar
Fleire ostar ligg klar for modning i hyllene hjå Ryfylke gardsysteri. Joar og Hilde Hauge gler seg til jul for då er osten deira klar for sal.
Publisert 16.10.2020
Mat er ein menneskerett
Det høyrest kanskje sjølvsagt ut, men det er viktig å minna oss sjølv på det. 16. oktober er verdas matvaredag. Korfor skal me bry oss om dét i Rogaland?
Publisert 15.10.2020
Kortreist på bordet
Mange gode, lokale råvarer og ferdigprodukt frå Suldal og omegn blir løfta fram av Suldalsposten.
Publisert 10.07.2020
Se så mange lokalmatprodusenter!
Produsentløypa til Gladmat teller per i dag 75 lokalmatprodusenter, men det kommer stadig flere til. Rogaland har en solid matproduksjon og vi har mye å være stolte over.
Publisert 17.04.2020
Mjølkekvotar i Rogaland
Oppkjøpsordninga for kumjølk 2020 er avslutta. Oversikta viser at det er meldt inn 79 søknadar om sal av mjølkekvote frå Rogaland. Desse utgjer til saman vel 7 millionar liter, som er litt mindre enn avsatt til ordninga.
Publisert 01.04.2020
Grøntutvalgets anbefalinger for økt etterspørsel av norsk frukt og grønt
I rapporten "Grøntsektoren mot 2035" skisserer utvalget både scenarier og ambisjoner i et 15-års perspektiv. Med det som bakteppe er det formulert konkrete anbefalinger.