Matproduksjon

Fann du det du leitte etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønskjer at vi skal svare deg.

Publisert 11.12.2015

Bærdyrkarar risikerer å stå utan rådgjeving

Haugaland Landbruksrådgjeving har lagt ned sitt tilbod om rådgjeving, og bærdyrkarlaget står i fare for å bli nedlagt på årsmøtet i 2016.


Publisert 04.12.2015

Blidensol sjukeheim vant ærespris

Den nasjonale konkurransen Gylne Måltidsøyeblikk er avgjort. Tre sjukeheimar utmerka seg. For oss i Rogaland er det svært hyggeleg å kunne gratulere Blidensol sjukeheim i Stavanger med ærespris!


Publisert 03.12.2015

Lokalmat berre eit tastetrykk unna

Etterspørsel etter lokalmat veks kraftig, men
det er ikkje alltid like enkelt å få tak i den. Matmerk har derfor lansert ein portal
for å gjere lokalmat meir synleg og tilgjengeleg for forbrukarane.


Publisert 05.11.2015

Blidensol er best på eldremat

Fylkesvinnar i konkurransen Gylne Måltidsøyeblikk, Blidensol sjukeheim frå Stavanger, går vidare til den nasjonale konkurransen.


Publisert 01.10.2015

15 sjukeheimar konkurrerer om den beste måltidsopplevinga

Sjukeheimane knivar om å lage den beste måltidsopplevinga for sine bebuarar. Den fagsterke juryen får no ei vanskeleg oppgåve med å velje ut kven som skal representere Rogaland i landsfinalen for Gylne Måltidsøyeblikk.


Publisert 25.09.2015

Temakveld: rå mjølk og forbrukarmakt

Kvifor kan vi ikkje kjøpe rå mjølk i Noreg? Kva skjer med mjølka under pasteuriseringa, og har forbrukarane makt til å påverke utviklinga? Oikos Rogaland og Forskningsdagene inviterer til temakveld.


Publisert 23.09.2015

Status for tomatprodusentane etter Coop sitt oppkjøp av ICA

Coop sitt oppkjøp av ICA har stilt tomatprodusentar i ein krevjande situasjon. Landbruks- og matdepartementet har bede Fylkesmannen i Rogaland om å kartlegge situasjonen, og initiere til dialog i verdikjeda.


Publisert 23.09.2015

Fruktsafari har gitt gode resultat i Rogaland

Ein fruktsafari til Ombo i mars 2014 gav ny inspirasjon til 25 nye og eksisterande fruktdyrkarar i Ryfylke.


Publisert 17.09.2015

Studietur: foredling av kjøt og mjølk

Fylkesmannen arrangerer studietur til Hordaland 20.-22. oktober 2015. Vi skal besøke handplukka verksemder innan kjøt- og mjølkeforedling. Turen går med buss frå Stavanger, og vi kjem til å overnatte i Bergen og Voss.


Publisert 05.08.2015

Måltid og ernæringsomsorg for eldre

Ei stor og viktig oppgåve for framtida er å løyse utfordringa med å gi den hurtigveksande eldregenerasjonen nok og ernæringsmessig rett mat. Derfor blir det invitert til ei inspirasjonssamling 19. august på Måltidets Hus i Stavanger kl 10 – 13.