Matproduksjon

Fann du det du leitte etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønskjer at vi skal svare deg.

Publisert 04.01.2017

Noregs beste mat- og drikkeprodukt blir kåra i Stavanger

Fredag 6. januar er det niande gang at mathovudstaden er vertskap for kåringa av dei beste mat- og drikkeprodukta i Noreg.


Publisert 02.01.2017

Lær meir om mathandverk

Matsmiå 2017 er spekka med fantastiske føredrag og kurs. Det blir ei oppleving av dei sjeldne å få høyre gardsfrua Live Skinnes som rei på hest til hagefest på slottet, og Charles Tjessem som er verdsmeister i kokkekunst og lidenskapeleg oppteken av lokale råvarer.


Publisert 29.11.2016

Reduserte mjølkekvoter ikkje til hinder for nyskaping

Staten reduserer kvotene for kumjølk med 2% frå i fjor, og for bøndene i Rogaland utgjer dette snaut 6 millionar liter mjølk.


Publisert 17.11.2016

Lær korleis du blir ein god ystar

På innføringskurset om ysting og foredling av rå mjølk får du grunnleggjande kunnskap om foredling av upasteurisert mjølk.


Publisert 15.11.2016

Yst, yst, så får du ein ost

Det har vore ein overveldande respons på våre mjølkeforedlingskurs. 40 deltakarar har hatt gleda av å bli lært opp av den kjende ystaren Lise Brunborg frå Stavanger ysteri.


Publisert 31.08.2016

Fruktbønder får pengar til fornying

Fruktbøndene har i dei siste to åra blitt prioritet ved tildeling av investeringstilskot frå Innovasjon Norge. Resultata så langt er svært lovande, og marknaden etterspør stadig meir. Derfor vil styresmaktene oppretthalde prioriteringa.


Publisert 29.08.2016

Lær deg å yste!

Lise Brunborg frå Stavanger ysteri er ein meistar til å yste ost. Er du like gira som ho til å prøve ut nye mjølkeprodukt, så bli med på ystekurs i november.


Publisert 22.02.2016

Tre statsrådar kjem til Sola for å diskutera mat

Regjeringa skal laga ein handlingsplan for kosthald. Derfor inviterer statsrådane Bent Høie, Jon Georg Dale og Per Sandberg til konferansen "Måltidsglede - sunt for alle" 15. mars.


Publisert 11.02.2016

Matsmiå 2016 er i full gang!

Heile 86 personar er i full aktivitet på Matsmiå 2016. Her deltek dei på kurs som "brødbakst", "mjølk på ymse vis" og "friske og fruktige kaker og dessertar". Eli M. Serigstad hjå Fylkesmannen er så langt svært fornøgd med oppmøte og gjennomføring.


Publisert 28.01.2016

Nysgjerrig på lokalmat?

Da er MatSmiå noko for deg. Få fagleg påfyll og delta på nyttige kurs innan brødbakst, mjølkeforedling, søtsaker, design, smak og berekraftig mat. 10.-11. februar på Karmsund vgs i Haugesund.