Presse

Statsforvalteren i Nordland skal være åpen og tilgjengelige for pressen.

Vi kan hjelpe journalister med å finne riktig person for bakgrunnsinformasjon, saksopplysninger og intervju. Vi legger til rette for pressen under større møter og arrangementer, som kongelige besøk, statsbesøk og andre offisielle besøk.

Vi gjør vårt beste for å holde media informert om aktuelle saker. 

Her finner du våre pressemeldinger.  For andre aktuelle nyheter, artikler, prinsipielle vedtak og tilsynsrapporter osv. anbefaler vi deg å se på våre fag- og temasider.

Du kan også opprette abonnement på nyheter/saker fra Statsforvalteren her.

 

PRESSEMELDINGER:

                                                                                                                


Publisert 13.10.2021

Fritidsboliger må tilbakeføres til naust i Skivika havn

Statsforvalteren i Nordland har stadfestet Bodø kommunes pålegg om retting av ulovlig utførte bruksendringer på fire naust i Skivika småbåthavn. Dette betyr at nausteierne ikke lenger kan benytte naustene som fritidsboliger.


Publisert 11.10.2021

Statsforvalteren vurderer å trekke tilbake utslippstillatelse for oppdrettslokalitet

Statsforvalteren i Nordland har varslet Mowi om at utslippstillatelsen for lokaliteten Kjølsøyvær i Rødøy kan bli trukket tilbake. Statsforvalteren i Nordland er svært kritisk til at Nordland fylkeskommune har gitt selskapet ja.


Publisert 30.09.2021

Sandnessjøen vgs vinner Dronning Sonjas skolepris

En enstemmig jury har kåret Sandnessjøen videregående skole i Nordland som vinner av Dronning Sonjas skolepris for likeverd og inkludering 2021. Dette ble offentliggjort under en audiens med juryen på Slottet torsdag. 


Publisert 14.09.2021 av emhin

Ny ordning gir eldre selskap og billig middag

Hver torsdag denne høsten samles eldre rundt middagsbordet på Tusenhjemmet i Bodø. Tilbudet er et av flere i fylket som har fått penger fra tilskuddsordningen «Eldre ut på middag».


Publisert 13.09.2021

Trenger gårder i Vesterålen til nasjonalt prosjekt

Denne uken møter Statsforvalteren i Nordland bønder, politikere og skoleledere i Vesterålen. Med oss i bagasjen har vi en etterlysning til gårder i regionen.


Publisert 10.09.2021

Kronprinsen til Redningstjenestens 50-års jubileum

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen besøker Bodø mandag 20. september for å delta på Redningstjenestens jubileumsmarkering.


Publisert 31.08.2021

Statsforvalteren overtar oppgaver fra Husbanken

Fra 1. september blir kommunerettede oppgaver fra to regionkontor hos Husbanken overført til statsforvalterne i Nordland, Vestland og Rogaland. Målet er å skape et sterkt fagmiljø der bolig blir sett i sammenheng med fagområder som helse, sosial, rus, barnevern og arbeidsliv.


Publisert 29.07.2021

Statsforvalterne oppfordrer til munnbind på hurtigbåter og ferger

Statsforvalterne i Nordland og Troms og Finnmark oppfordrer sterkt til bruk av munnbind på hurtigbåter og ferger når avstandskravet på én meter ikke kan holdes.
Samtidig oppfordres rederiene til å ha munnbind tilgjengelig for de som ikke har det med om bord.


Publisert 12.07.2021 av Wigdis Korsvik

Fikk 150 000 i bot for forsøpling og brenning av næringsavfall

Politiet har gitt AS Glea på Røst 150.000 kroner i bot for brudd på forurensingsloven. Bedriften ble anmeldt av Statsforvalteren i Nordland i desember 2019. Saken gjaldt forsøpling ved bedriftens område på Røst, og ulovlig brenning av avfall.


Publisert 06.07.2021 av Wigdis Korsvik

- Kommunal beredskap må styrkes

- Kommunene er den viktigste beredskapsorganisasjonen vi har i Norge. Det neste store løftet i beredskapssammenheng må derfor sikre at nettopp kommunene styrkes på kompetanse- og ressurssiden. Dette må til for å kunne jobbe systematisk med beredskapsoppgaver, sier statsforvalter i Nordland, Tom Cato Karlsen.