Presse

Statsforvalteren i Nordland skal være åpen og tilgjengelige for pressen.

Vi kan hjelpe journalister med å finne riktig person for bakgrunnsinformasjon, saksopplysninger og intervju. Vi legger til rette for pressen under større møter og arrangementer, som kongelige besøk, statsbesøk og andre offisielle besøk.

Vi gjør vårt beste for å holde media informert om aktuelle saker. 

Her finner du våre pressemeldinger.  For andre aktuelle nyheter, artikler, prinsipielle vedtak og tilsynsrapporter osv. anbefaler vi deg å se på våre fag- og temasider.

Du kan også opprette abonnement på nyheter/saker fra Statsforvalteren her.

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.

Publisert 02.11.2021

Stanser kystsoneplan i Narvik, Evenes og Hamarøy

Statsforvalteren sier nei til alle forslag om nye områder for oppdrett av matfisk i Ofotfjorden og Tysfjorden. Også Avinor, Forsvarsbygg, Fiskeridirektoratet og Kystverket har omfattende innsigelser til kystsoneplanen.


Publisert 01.11.2021

Utdeling av Dronning Sonjas skolepris 2.desember - informasjon til pressen

Torsdag 2. desember 2021 deler Hennes Majestet Dronning Sonja ut skolepris til Sandnessjøen videregående skole. Presse som ønsker å dekke utdelingen av skoleprisen må søke om akkreditering innen mandag 29. november 2021 kl. 1200.


Publisert 28.10.2021 av Emil Harjo Indsetviken

Beholder koronatiltak i kommunene og viderefører innreisetiltak

Regjeringen har besluttet å beholde nedjustert TISK (testing, isolasjon, smittesporing, karantene) og videreføre dagens innreisetiltak.


Publisert 26.10.2021 av Emil Harjo Indsetviken

Statsforvalteren med pålegg til Iris etter lukttilsyn

Tilsynet med komposteringsanlegget i Vikan i Bodø ga ikke svar på luktklager fra naboer.


Publisert 13.10.2021

Fritidsboliger må tilbakeføres til naust i Skivika havn

Statsforvalteren i Nordland har stadfestet Bodø kommunes pålegg om retting av ulovlig utførte bruksendringer på fire naust i Skivika småbåthavn. Dette betyr at nausteierne ikke lenger kan benytte naustene som fritidsboliger.


Publisert 11.10.2021

Statsforvalteren vurderer å trekke tilbake utslippstillatelse for oppdrettslokalitet

Statsforvalteren i Nordland har varslet Mowi om at utslippstillatelsen for lokaliteten Kjølsøyvær i Rødøy kan bli trukket tilbake. Statsforvalteren i Nordland er svært kritisk til at Nordland fylkeskommune har gitt selskapet ja.


Publisert 30.09.2021

Sandnessjøen vgs vinner Dronning Sonjas skolepris

En enstemmig jury har kåret Sandnessjøen videregående skole i Nordland som vinner av Dronning Sonjas skolepris for likeverd og inkludering 2021. Dette ble offentliggjort under en audiens med juryen på Slottet torsdag. 


Publisert 14.09.2021 av Emil Harjo Indsetviken

Ny ordning gir eldre selskap og billig middag

Hver torsdag denne høsten samles eldre rundt middagsbordet på Tusenhjemmet i Bodø. Tilbudet er et av flere i fylket som har fått penger fra tilskuddsordningen «Eldre ut på middag».


Publisert 13.09.2021

Trenger gårder i Vesterålen til nasjonalt prosjekt

Denne uken møter Statsforvalteren i Nordland bønder, politikere og skoleledere i Vesterålen. Med oss i bagasjen har vi en etterlysning til gårder i regionen.


Publisert 10.09.2021

Kronprinsen til Redningstjenestens 50-års jubileum

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen besøker Bodø mandag 20. september for å delta på Redningstjenestens jubileumsmarkering.