Presse

Statsforvalteren i Nordland skal være åpen og tilgjengelige for pressen.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Vi kan hjelpe journalister med å finne riktig person for bakgrunnsinformasjon, saksopplysninger og intervju. Vi legger til rette for pressen under større møter og arrangementer, som kongelige besøk, statsbesøk og andre offisielle besøk.

Vi gjør vårt beste for å holde media informert om aktuelle saker. 

Her finner du våre pressemeldinger.  For andre aktuelle nyheter, artikler, prinsipielle vedtak og tilsynsrapporter osv. anbefaler vi deg å se på våre fag- og temasider.

Du kan også opprette abonnement på nyheter/saker fra Statsforvalteren her.

 

PRESSEMELDINGER:

                                                                                                                

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.

Publisert 14.06.2021

Alvorlig svikt når minuttene teller for pasienter i nord

Statens helsetilsyn har gjennom tilsyn med luftambulansetjenesten avdekket alvorlig svikt i nord. Svært bekymringsfullt, mener statsforvalterene i nord. 


Publisert 12.05.2021 av Wigdis Korsvik

Avdekket alvorlige lovbrudd i barnevernssak

Både kommunal barneverntjeneste og Bufetat region nord brøt loven på grunn av systemsvikt da et sårbart barn ikke fikk den omsorgen det hadde behov for.


Publisert 29.04.2021 av Wigdis Korsvik

Skytterne får beholde skytebanene i Tromsdalen

Statsforvalteren i Nordland har omgjort Tromsø kommune sitt vedtak om avslag på dispensasjon til pistol- og leirdueskytebanene i Tromsdalen. Dette betyr at skytterne får beholde skytebanene.


Publisert 15.03.2021 av Wigdis Korsvik

Forsvarsbygg må flytte gjerde ut av Nautå naturreservat

Miljødirektoratet opprettholder Statsforvalterens pålegg om å flytte gjerde med fyllingsfot som er satt opp i Nautå naturreservat ved Evenes flystasjon, mens vedtaket om stans av utslipp fra parkeringsplass utenfor naturreservatet oppheves.


Publisert 24.02.2021 av Wigdis Korsvik

Har utredet overtakelse av oppgaver fra Husbanken

Fra 1. september overføres kommunerettede oppgaver fra Husbankens regionkontorer i Bodø og Bergen til statsforvalterne i Nordland, Vestland og Rogaland. Nå har de tre statsforvalterne i samarbeid med Husbanken utarbeidet en overordnet utredning om hvordan forsøket best kan gjennomføres.


Publisert 23.02.2021 av Wigdis Korsvik

- Finn frem spaden!

- Finn frem spaden, bruk fem minutter og grav frem nærmeste sluk i gata di, da hjelper du til for å forhindre vanninntrenging både hos deg selv og hos naboen, oppfordrer fylkesberedskapssjef i Nordland, Asgeir Jordbru.


Publisert 10.02.2021 av Wigdis Korsvik

- Viktig å delta i inkluderingsdugnaden

- Vi ønsker å inkludere personer med nedsatt funksjonsevne og hull i CV-en når vi rekrutterer nye ansatte. Inkludering og mangfold er en styrke for virksomheten, sier HR-sjef Synnøve Henriksen Bøifot hos Statsforvalteren i Nordland.


Publisert 10.02.2021 av Wigdis Korsvik

Generalistkommuneutvalet har fått egen nettside

Statsforvalter Tom Cato Karlsen skal, som vi tidligere har informert om, lede det regjerings-oppnevnte utvalget som skal vurdere dagens generalistkommunesystem. Utvalget har nå fått egen nettside.


Publisert 03.02.2021

FHI sender SMS om Smittestopp

FHI sender i ettermiddag (onsdag 3. februar) en SMS om appen Smittestopp til innbyggerne i Nordland. Nærmere 700 000 brukere i Norge har lastet ned appen så langt.


Publisert 29.01.2021 av Wigdis Korsvik

Barfrost og lite nedbør skaper problemer med vannforsyningen

Lang periode med barfrost og lite nedbør har medført utfordringer for flere kommuner i Nordland. Statsforvalteren i Nordland har derfor bedt kommunene sette fokus på vannberedskap og leveringsikkerhet.