Kongelige besøk

Kongefamilien gjør en rekke offisielle reiser og besøk både i Norge og i utlandet. Statsforvalteren forbereder, gjennomfører og evaluerer kongelige besøk i samråd med Det kongelige hoff. Ansvaret vårt gjelder kongelige reiser og besøk av offisiell karakter her i landet.

Presseprogram og akkreditering

En viktig del av oppgaven vår er å legge til rette for at media skal få gode arbeidsvilkår når kongefamilien kommer på besøk eller deltar på arrangement. I samråd med hoffet utarbeider vi et medieopplegg for journalister og fotografer. Journalister og redaksjoner som ønsker å dekke det kongelige besøket, må søke om akkreditering. Akkreditering skjer som regel via et digitalt skjema på Statsforvalterens nettsider. Akkrediterte journalister og fotografer får tilgang til egne presseområder.

Noen ganger er det av plassomsyn nødvendig å bruke pressepool eller fotopool. Det vil si at noen få av de akkrediterte får være til stede mot at de deler materialet sitt med andre akkrediterte journalister og redaksjoner. Når vi bruker pool, følger vi Norsk Presseforbunds poolreglement.

Invitasjoner

Arrangører som ønsker å invitere medlemmer av kongefamilien, blir bedt om å sende invitasjonen til Statsforvalteren i det aktuelle fylket. Dette gjelder arrangement utenfor Oslo. Statsforvalteren bringer invitasjonen videre til hoffet, som saksbehandler invitasjonen. 

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.

Publisert 11.05.2023

Dronning Sonja kommer til åpningen av Bodø2024

Hennes Majestet Dronning Sonja kommer til Bodø under åpningen av kulturhovedstadsprosjektet.


Publisert 05.05.2023

Kongeparets fylkesbesøk i Nordland – informasjon til pressen

Presse som ønsker å dekke Hans Majestet Kong Harald og Hennes Majestet Dronning Sonja sin fylkestur i Nordland 5. – 8. juni må søke om akkreditering hos Statsforvalteren i Nordland innen 31. mai kl. 16.00.


Publisert 17.02.2022

Kronprins Haakon til alpin-NM i Narvik

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen besøker NM i alpint i Narvik 4. og 5. april.


Publisert 01.11.2021

Utdeling av Dronning Sonjas skolepris 2.desember - informasjon til pressen

Torsdag 2. desember 2021 deler Hennes Majestet Dronning Sonja ut skolepris til Sandnessjøen videregående skole. Presse som ønsker å dekke utdelingen av skoleprisen må søke om akkreditering innen 26. november 2021.


Publisert 29.01.2020

Kronprins Haakon til Andøy 5. mars - informasjon til pressen

H.K.H Kronprinsen besøker Andøya 5.mars. 


Publisert 18.02.2019

Kongelige besøk i 2019:

Her er oversikten over planlagte kongelige besøk i Nordland 2019: 


Publisert 22.05.2018

Kongeparet til Nordland

Kong Harald og Dronning Sonja besøker Nordland 12. til 14. juni 2018. Besøket omfatter kommunene Sørfold, Steigen, Røst, Værøy og Moskenes. Kongeskipet «Norge» vil bli benyttet under fylkesturen.