Utvalgte kulturlandskap

7 av landets 51 utvalgte kulturlandskap ligger i Trøndelag. Du finner disse områdene i kommunene Leka, Lierne, Frosta, Ørland (2 områder), Midtre Gauldal og Oppdal. 

I høyre marg er det link til ulike nettsteder om utvalgte kulturlandskap i Trøndelag. Oversikt over hele landet finner du på nettsidene til Landbruksdirektoratet.  På lokale nettsider finner du informasjon om områdene i Trøndelag og om ulike opplevelsemuligheter der.

Grunneiere og andre bidrar med skjøtsel og utviklingstiltak basert på forvaltningsplaner og det finnes en særskilt tilskuddsordning for det som forvaltes av kommunene.

Søknadsskjema for tilskudd til utvalgte kulturlandskap i Trøndelag ligger på Altinn: https://www.altinn.no/skjemaoversikt/landbruksdirektoratet/utvalgte-kulturlandskap-i-jordbruket/

Her kan du se bilder og lese litt mer om våre utvalgte kulturlandskap i Trøndelag. (klikk på bildet).

 

Utvalgte kulturlandskap i Trøndelag

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.

Publisert 26.09.2023

Region samling på Ørland for utvalgte kulturlandskap i Trøndelag

Årlig arrangerer Statsforvalteren i Trøndelag fagsamling for utvalgte kulturlandskap i Trøndelag, i samarbeid kommunen i det området der samlingen skal foregå.

I år var samlingen lagt til Ørland som har to utvalgte kulturlandskap.

 


Publisert 09.03.2023

Presentasjon av Austrått og Rusaset

Rusaset-prosjektet og Austråttlandskapet er utpekt som norsk kandidat til Europarådets landskapspris i 2022-2023. Prisen deles ut til tiltak som sikrer gode landskapskvaliteter og styrker vern, forvaltning eller planlegging av landskap.


Publisert 30.08.2022

Referat fra fagsamling for Utvalgte kulturlandskap i Trøndelag 2022

Alle områdene med utvalgte kulturlandskap i Trøndelag av representert når det var fagsamling i Kvelia utvalgte kulturlandskap 24. - 25. August 2022.