Nordnorsk økomatpris 2022 går til Nordvoll gård

Roger Lockertsen, vinner av økomatprisen 2022. Foto: Privat
Roger Lockertsen, vinner av økomatprisen 2022. Foto: Privat

Nordnorsk økomatpris 2022 går til Roger Lockertsen på Nordvoll økologiske gard i Tromsø. Prisen er på 50.000 kroner og et diplom.

Publisert 10.09.2022

Vinneren

Årets vinner har gjort og gjør fremdeles en spesiell innsats for å fremme økologisk produksjon, forbruk og omsetning. Vinneren har gjort en liten bynær gård til et levebrød og er samtidig opplæringsarena for kunder og ungdommer. Det produseres bær og grønnsaker som selges fra gården, men som også serveres på restauranter i Tromsø der det tydelig fremgår hvor produktene kommer fra. Vinneren går ikke på akkord med sine økologiske prinsipper, og bruker blant annet gamle gjødslingsmetoder som bruk av tang og tare.

Roger driver et småbruk med press på arealene der han har gjort bedriften til et levebrød.  Han viser verdien av jordbruket og det å ta vare på arealene til matproduksjon.

Prisen synliggjør økologisk landbruk

For niende gang deler Statsforvalterne i Nord-Norge ut Nordnorsk økomatpris.

Formålet med prisen er å synliggjøre økologisk mat fra landsdelen. Prisen skal gå til en person, organisasjon eller virksomhet som har gjort en spesiell innsats for å fremme produksjon, omsetning eller forbruk av økologisk mat i eller fra landsdelen.

Vil du vite mer om Nordvoll gård, se hjemmeside Nordvoll  økologiske gard, eller facebook: nordvollgard

 

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.

Om Nord-Norsk økomatpris

Juryen for Nordnorsk økomatpris 2022 har bestått av representanter fra Økologisk Nord- Norge, kokkelaugene i Nord-Norge, Norges bondelags fylkeslag i Nord-Norge, Norsk bonde- og småbrukarlags fylkeslag i Nord-Norge, Norsk landbruksrådgiving Nord-Norge, Statsforvalteren i Troms og Finnmark og Statsforvalteren i Nordland.