Næringsutvikling

Oppdatert 26.01.2024

Publisert 28.05.2021

BU-prisen

Også i år blir Bedriftsutviklingsprisen delt ut. Innovasjon Noreg søker gode kandidatar frå regionen vår. Frist for å melde inn kandidatar er 15. juni.


Publisert 18.02.2021

RK og RT-midler

Fylkeskommunen har nå åpna for å kunne søkje på Regionale rekruttering og kompetansemidler (RK) og Regionale tilretteleggingsmidler (RT).


Publisert 18.02.2021

Regionalt næringsprogram for landbruk (RNP)

Handlingsprogrammet for 2021 til Regionalt næringsprogram for landbruk (RNP) er no politisk vedteke. Handlingsprogrammet viser prioriteringar for handsaming av verkemiddel hos Statsforvalteren, Innovasjon Norge og fylkeskommunen: 


Publisert 12.02.2021

Matnasjonen Noreg

Regjeringa la i dag fram strategien Matnasjonen Noreg. Bak denne strategien stend Landbruks- og matdepartementet, Nærings- og fiskeridepartementet og Helse- og omsorgsdepartementet.


Publisert 11.02.2021

Lansering av ny nasjonal strategi for urbant landbruk - verktøy for auka berekraft

Tysdag 9. februar lansera Landbruks- og matdepartementet regjeringa si nye nasjonale strategi for urbant landbruk «Dyrk byer og tettsteder». 7 statsråd har underteikna dokumentet og inviterer no til samhandling på tvers.

Statsforvaltaren vil bidraga til å gjere strategien kjent og medverke til at den kan bli eit verktøy for auka berekraft; byggje kunnskap kring matproduksjon og dei store samanhengane. 


Publisert 10.02.2021

Inspirasjonsfilm for å auke matgleda for eldre på institusjonar

Alle som arbeider med å kjøpe inn, lage og servere mat til eldre vil ha nytte og glede av Matgledekorpset.


Publisert 28.01.2021

Fjellandbrukssatsing i Vestfold og Telemark

Statsforvaltaren er blitt tildelt midlar for eit nytt år med satsing innan fjellandbruket i Vestfold og Telemark. Dei som kan søkje er organisasjonar, institusjonar, kommunar og ulike former for samarbeidsorgan som har til føremål å utvikle landbruket og landbruksbasera næringar i fjellområda.


Publisert 27.01.2021

Erfaringar med økt satsing på grøntsektoren i Vestfold og Telemark

Den nasjonale satsinga på grøntsektoren i 2019 blei teke godt i mot i Vestfold og Telemark. Vi har sett stor interesse og søknadspågang for tilskot til å vidareutvikle grøntproduksjonane i fylket.


Publisert 06.01.2021

Klimasats

No kan kommunane søke om klimasatsmidlar for 2021. Søknadsfristen er 15. februar. Tiltak innan jordbruk og skogbruk kan få stønad.

Ta gjerne kontakt ved spørsmål!

Les meir her.


Publisert 04.01.2021

Utlysing av fylkesvise midlar til Klima- og miljøprogrammet

Statsforvaltaren har lyst ut fylkesvise midlar til klima- og miljøprogrammet:

Fylkesvise midlar til klima- og miljøprogrammet