Fagdag om utleie av kommunale boliger, sentrale bestemmelser i husleieloven og Husleietvistutvalgets rolle. Hvordan unngå unødvendige utkastelser?

Dato:
6. april 2022 09:30 - 15:15
Stad:
Clarion Hotel Energy
Arrangør:
Statsforvalteren i Rogaland

Boligen vår er noe av det aller viktigste vi har. Hjemme er vi trygge og skal kunne leve som vi vil.

Leie av kommunale og kommunalt disponerte boliger skal være et trygt alternativ til å eie sin egen bolig. Dette innebærer at kunnskap og erfaringer om kommunene sin rolle som huseier og utleier, forvalter og tjenesteoppfølger av leietakere i boligene er avgjørende. Dette er kunnskap som også gjelder for private utleieboliger.

Publisert 18.01.2022

På fagsamlingen den 6. april vil det bli et spesielt fokus på utleiere( også kommunene) sine rammer og muligheter gitt i husleieloven, og Husleietvistutvalget sin rolle.

Kommunene Gjesdal og Stavanger vil gi oss eksempler på hvordan kommunene kan løse disse oppgavene, og vil peke på utfordringer innenfor det boligsosiale utleieboligmarkedet.

Husleieloven søker å balansere leiers og utleiers rettigheter og plikter. Til tross for dette oppstår det konflikter i husleieforhold. Uenighetene kan for eksempel handle om tilstanden på leiligheten,

husleiebetalinger, leieregulering, bråk, vedlikehold, tilgang til boligen, fremleie, depositum mv.

Husleietvistutvalget (HTU) er et utenomrettslig tvisteløsningsorgan som løser tvister mellom utleier og leier av bolig. HTU tilbyr partene rask, rimelig og kompetent tvistebehandling og bidrar til et mer velfungerende

leiemarked, og styrker rettssikkerheten til leiere og utleiere uavhengig i hele landet. I tillegg har HTU utviklet nye digitale løsninger slik at brukeropplevelsen blir bedre og saksbehandlingen mer effektiv.

Vi legger opp til felles eksempler, gruppeoppgaver og diskusjoner som tar opp ulike problemstillinger ved utleie av boliger.

Namsfogden vil i sin presentasjon fokusere på hvordan boligsaker håndteres når det begjæres utkastelser, og hvordan man kan samarbeide for å unngå unødvendige utkastelser av eksempelvis barnefamilier.

Samlingen er gratis, med bindende påmelding. Manglende oppmøte belastes med kr 650,-  

Ved stor pågang vil Statsforvalteren gjøre en prioritering, slik at alle som arbeider med boligtildeling, boligforvaltning og- oppfølging prioriteres sammen med medarbeidere på NAV som gir råd og veiledning i boligspørsmål.

Påmeldingsfrist 10.03.2022. 

Dato:
6. april 2022 09:30 - 15:15
Stad:
Clarion Hotel Energy
Arrangør:
Statsforvalteren i Rogaland

Dokument