Nå får flere barn rett til gratis kjernetid i barnehagen

Fra 1. august vil om lag 6 500 flere barn få rett til gratis kjernetid i barnehagen. Dette er bare en av flere regler som trer i kraft i barnehagene fra august.

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 02.08.2018

Alle 3-, 4- og 5-åringer som bor i husholdninger med lav inntekt har rett til å få 20 timer gratis oppholdstid i barnehage per uke. Fra 1. august i år gjelder gratis kjernetid for husholdninger med en samlet inntekt på under 533 500 kroner per år. Tidligere var inntektsgrensen 450 000 kroner.

Flere voksne i barnehagen

Fra august i år innføres en helt ny bemanningsnorm i barnehagen. Bemanningsnormen skal sikre flere ansatte i barnehager med lav bemanning. For barn under 3 år skal det være maksimalt tre barn per voksen, mens det for barn over 3 år skal være minst en voksen per seks barn.

Barnehageansatte skal kunne norsk

Fra 1. august innføres det også krav om at alle som skal jobbe i barnehage må ha tilstrekkelige norskferdigheter. Søkere til barnehagejobber må ha avlagt en norskprøve og ha oppnådd nivå A2 på delprøven i skriftlig framstilling og nivå B1 på delprøvene i leseforståelse, lytteforståelse og muntlig kommunikasjon. Kravet vil gjelde alle som søker jobb i barnehagen og det vil i hovedsak gjelde søkere uten barnehagelærerutdanning.

Du kan lese mer om endringene på regjeringen sine nettsider.

Fann du det du leitte etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønskjer at vi skal svare deg.