Koronavaksinasjonsprogrammet

Illustasjon vaksinering mot virus i 2021

Koronavaksinasjonsprogrammet er en del av det nasjonale vaksinasjonsprogrammet, og ansvaret for vaksinasjon av målgruppene er kommunene og helseforetakene. 

Målene for koronavaksinasjonsprogrammet:

  • Redusere risiko for død
  • Redusere risiko for alvorlig sykdom
  • Opprettholde essensielle tjenester og kritisk infrastruktur
  • Beskytte sysselsettingen og økonomien
  • Gjenåpne samfunnet

Alle som får tilbudet bør ta vaksinen

Det er et mål at alle som blir anbefalt vaksinasjon velger å ta vaksinen. Personer som blir anbefalt vaksinasjon, skal ha fått kunnskap nok til å ta et informert valg.


Publisert 13.01.2021

AstraZeneca har søkt om godkjenning av koronavaksine

Det europeiske legemiddelbyrået (EMA) har mottatt søknad om betinget godkjenning for koronavaksinen utviklet av AstraZeneca og Oxford University. Vaksinen kan få anbefaling om midlertidig godkjenning 29. januar.


Publisert 11.01.2021

Informasjonsbrev koronavaksinasjonsprogrammet

Folkehelseinstituttet har sendt ut sitt 10. informasjonsbrev om koronavaksinasjonsprogrammet.


Publisert 08.01.2021

Vaksineutstyr - endring i anbefalinger

Pfizer har nå endret sin anbefaling , og sier at det ikke skal benyttes opptrekkskanyler med filter til deres vaksine. Det er så langt ingen indikasjoner på at opptrekkskanylene påvirker vaksinen, men anbefalingen begrunnes ut fra et føre var prinsipp.


Publisert 08.01.2021

Fordeling av koronavaksine til kommunene i uke 2 og 3

Nå har Folkehelseinstituttet fordelt koronavaksiner for uke 3. Kommuner som startet vaksinering i romjulen vil i uke 3 i tillegg motta vaksiner til dose nummer 2 til aktuelle personer.


Publisert 08.01.2021

Statens legemiddelverk: advarer mot falske koronavaksiner

Legemiddelverket advarer mot ulovlig salg av falske koronavaksiner på nettet. Ingen europeiske land kan lovlig selge koronavaksiner på denne måten. Godkjente koronavaksiner tilbys kun gjennom helsetjenesten.


Publisert 08.01.2021

Moderna vaksinen midlertidig godkjent i Europa

Dette er den andre vaksinen mot Covid-19 som har fått en midlertidig godkjenning i Europa. Vaksinen har vist god beskyttelse mot covid-19.


Publisert 06.01.2021

Veiledning for vaksinasjon i primær- og spesialisthelsetjenesten

Folkehelseinstituttet har nå publisert en veiledning om koronavaksinasjon av utvalgte grupper helsepersonell. Veiledningen inneholder kriterier for utvelgelse, størrelse på gruppene og operasjonaliseringen av en slik helsepersonellvaksinering.


Publisert 04.01.2021

Koronavaksinasjon i gang i Innlandet

Stange, Hamar, Ringsaker startet vaksinasjonen i romjulen. De resterende kommunene i Innlandet starter vaksinering denne uken (uke 1) og uke 2.


Publisert 22.12.2020

Kommunene i Innlandet er klare til vaksinasjon

Fylkesmannen i Innlandet har gått gjennom kommunenes vaksineplaner. Planene viser at kommunene er klare til å sette i gang med vaksinasjon.


Publisert 17.12.2020

Kommunene forbereder seg på vaksinering

Koronavaksinasjon er en del av det nasjonale vaksinasjonsprogrammet, og kommunene skal tilby innbyggerne vaksinasjonNorge vil få tilgang på flere ulike vaksinetyper, men det er ennå usikkerhet knyttet til hvor raskt vi får vaksinene og kan tilby dem til anbefalte grupper.